OutbreakShield - G Data Antivírus

OutbreakShield

Védelem az e-mailben terjedő kártevők, és a levélszeméthullámok ellen

Az OutbreakShield a CYREN szolgáltatásán alapuló technológia, mely biztosítja, hogy a G Data szoftverei már a legelső pillanattól kezdve védelmet nyújtsanak a legújabb levélszeméthullámok, illetve az e-mailekben terjedő kártevők ellen.

A kitörésvédelem (OutbreakShield) egy felhő alapú védelem, melynek segítségével a G Data azonnal védelmet tud nyújtani az ún. nulladik napi fenyegetések ellen. A nulladik napi támadás egy olyan fenyegetés, ami egy számítógépes alkalmazás olyan sebezhetőségét használja ki, amely még nem került publikálásra, a szoftver fejlesztője nem tud róla, vagy még nem érhető el a megfelelő biztonsági javítás.

Egyedülálló gyorsaság

A vírusirtók önmagukban is képesek az új vírusok ellen védekezni, azonban időbe telik, mire azonosítják, megismerik és hatástalanítják azokat. Ezt az időt reakcióidőnek nevezzük, és az időtartama - a vírusirtó szoftver típusától és a gyártó éberségétől függően - 20-30 perctől akár 20-30 óráig is terjedhet. Ez alatt a periódus alatt a számítógép védtelen az adott vírussal szemben, és így sebezhetővé válik.

Az OutbreakShield program felhő alapú védelmet biztosít. Független mind a vírusirtótól, mind pedig az e-mail konkrét tartalmától. A tömegesen terjedő kártevők és spamek több hasonlóságot is mutatnak egymással - az emiatt létrejövő minta pedig felismerhetővé válik. Az OutbreakShield Technológia ezeket a mintákat azonosítva képes megállítani még a legújabb vírusokat is a kitöréstől - vagyis első megjelenésüktől - számított egy percen belül.