Megbízható védelem a versenypályán

G DATA Antivírus Esettanulmány

    Az informatikai biztonságra vonatkozóan a Ducati több, szerteágazó követelményt határozott meg. Ezek között az egyik legfontosabb a motorkerékpárokra szerelt szenzorok által minden hétvégén generált 20 gigabájtnyi adat integritásának és biztonságának garantálása.

    Ezek között szerepelnek gyorsulási adatok, a szelepek nyitásának adatai, az ABS kezelésének információi, a gumik reakciója. Mindez létfontosságú a Ducati Corse csapata számára ahhoz, hogy a motorokra és a motorkerékpárokra vonatkozóan egyedi stratégiákat állíthassanak össze. A pilóták egyéni tehetsége és teljesítménye mellett ez a stratégia jelenti a Ducati csapatának hozzáadott értékét.

     

    Ebben a környezetben egy vírusfertőzés rendkívül magas kockázatot jelent, és azzal a veszéllyel jár, hogy az üzleti szempontból alapvető fontosságú adatok illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ennek megfelelő kezeléséhez a Ducati Corse szakemberei egy multi-beszállító stratégiát alkalmaznak, majd alapos analízis és kiterjedt tesztelés után ennek a stratégiának a részeként a kártevők és a zsarolóvírusok elleni valós idejű védelemre a G DATA EndpointProtection szoftvercsomagot választották.

    A teljes esettanulmány .pdf formában innen tölthető le.