Torrentezz biztonságosan

Mi is szeretünk torrentezni. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy ez biztonságban tegyük, és megóvjuk torrentező felhasználóink biztonságát is.

Az alábbiakban megtalálod a legfontosabb információkat, amelyeket tudnod kell a torrentezés és a kártevők kapcsolatáról.

Lehet-e vírus a torrent fájlokban?

Ha a torrent oldalakról szoftvereket (játékokat) is töltesz le, akkor vigyáznod kell azzal, hogy mit telepítesz. A programok töréseit (crack fájlok) nem mindig önzetlen emberek készítik.

A bűnözők is aktívak ezen a területen: vannak akik pénzért adják a töréseket, és vannak olyanok is, akik a törésekhez kártevőket csomagolnak, és így terjesztik az elkészített vírusokat.

Ha a vírusirtó szoftvered jelzést ad egy törésre, akkor jobb, ha elhiszed neki, hogy gond van az adott fájllal. Ha ragaszkodsz a futtatásához, akkor futtasd egy virtuális gépen, ahol nem tehet kárt az adataidban. Azon a gépen, amelyen levelezel, vagy amelyikről az internetes bankolásodat is intézed ne futtass olyan fájlokat, amelyekre a vírusirtó szoftvered riasztást ad!

Lehet-e kártevő a torrent kliensben?

Ha kártevőt nem is, egyes torrent kliensek úgynevezett potenciálisan kéretlen programokat (PUP) is telepítenek a gépedre, emellett pedig továbbítják összegyűjtött személyes adataidat külső cégek számára.

Az egyik legnépszerűbb torrent kliens a uTorrent, de ez az egyik legproblémásabb kliens is. Előfordult már, hogy vírust tartalmazott. Emellett fixen tartalmazza az úgynevezett OpenCandy modult, amely kéretlen szoftvereket telepíthet a gépedre, reklámokat jeleníthet meg számodra, valamint összegyűjti a személyes adataidat.

A G DATA ezért blokkolja a uTorrent telepítését. Úgy gondoljuk, hogy nem jó gyakorlat, ha az összes böngészési előzményed, valamint a letöltött torrent fájlokra vonatkozó adatok és más személyes információid (például IP címed) ismeretlen cégek számára kerül továbbításra.

Melyik torrent klienst érdemes használni?

Szerencsére torrent kliensből bőven akad választék, így te is tudsz keresni olyat, ami nem tartalmaz kártékony / kémkedő komponenseket.

Kipróbálhatod például a Vuze klienst, ami ugyanolyan funkcionalitást nyújt, mint a uTorrent.

Miért nem érdemes vírusirtót torrentezni?

Először is azért, mert amikor futtatod a törést vagy a kulcs-generálót, akkor semmilyen védelem nincs a gépeden, ami megakadályozná, hogy a töréshez csomagolt trójai felkerüljön a gépedre, és elkezdje szivárogtatni az adataidat.

Másrészt a vírusirtó szoftverek kulcsfontosságú eleme, hogy folyamatosan telepítsük a szignatúra- és programfrissítéseket.

Csak a legfrissebb védelem tudja megóvni a géped a legújabb kártevőktől. A torrentről letöltött verziók programfrissítéseit azonban nem lehet egyszerűen telepíteni.

Mi a különbség az ingyenes és a fizetős vírusirtó szoftverek között?

A legnagyobb probléma, hogy a vírusirtó szoftverek ingyenes változataiból a gyártók rendszerint fontos védelmi komponenseket hagynak ki annak érdekében, hogy a fizetős változat megvásárlására rávegyék a felhasználókat.

Olyan komponensek maradnak ki, mint az adathalászat-szűrő, a banki adatok védelme, az e-mail forgalom védelme és a tűzfal.

Az ingyenes vírusirtók így nem nyújtanak teljes védelmet, viszont folyamatosan kéretlen reklámokat jelenítenek meg a gépeden.

Az ingyenes szoftverek esetében természetesen a terméktámogatásról is le kell mondanod.

Mit nyújt számodra a G DATA?

A G DATA a világ első vírusvédelmi szoftvere, több mint 30 éve vagyunk az élvonalban.

Termékeinkben egyedülálló technológiák egész sorozata található, így folyamatosan a lehető legjobb védelmet biztosítjuk számodra.

Egyedülálló technológiáink:

Dupla keresőmotor: Windowsos termékeinkbe két független keresőmotort integrálunk, amelyek a CloseGap technológia segítségével biztosítják a legjobb felismerést, de közben megkímélik a géped erőforrásait.

BankGuard: A banki trójaiak és kémprogramok működését azok viselkedése alapján ismerjük fel, így megóvjuk az internetes fizetések biztonságát.

Zsarolásvédelem: Képesek vagyunk a titkosító vírusok működését meggátolni, mielőtt még azok kódolnák a a merevlemezen található dokumentumokat.

Sérülékenység-védelem: Az Exploit Protection segítségével védünk a külső alkalmazások (Word, Adobe) sérülékenységei ellen is.

Természetesen 100%-os vírusvédelmet nem lehet készíteni, de mi büszkék vagyunk arra, hogy általában nekünk sikerül ezt az értéket a lehető legjobban megközelíteni.

Elegendő-e a Windows beépített vírusvédelme?

Szerintünk egyáltalán nem.

A bűnözők első dolga, hogy mielőtt kiadnak egy új kártevőt, teszteljék, hogy a Windows beépített védelme felismeri-e azt. A kártékony kódokat úgy adják ki, hogy azokat a Windows Defender ne ismerje fel.

A független tesztlaboratóriumok (Virus Bulletin, AV-TEST) vizsgálatai ezt alátámasztják: a Microsoft védelme jellemzően a sereghajtók közé tartozik.

Kell-e OS X operációs rendszerre (Mac) is vírusirtót telepíteni?

Tény, hogy OS X operációs rendszerre sokkal kevesebb kártevő létezik, mint Windowsra. De az is tény, hogy nem kell, hogy több ezer kártevő fertőzze meg a gépedet ahhoz, hogy boldogtalan legyél. Elég, ha egyetlen zsaroló kártevő titkosítja az összes dokumentumodat és korábbi munkádat.

A számokkal való dobálózás tehát nem vezet sehova, az a kérdés, hogy van-e reális esélye annak, hogy egy Mac felhasználó kártevővel találkozik. Erre a válasz pedig egyértelműen igen.

Hosszú évek óta léteznek vírusok OS X operációs rendszerre, de már a zsaroló kártevők is megjelentek.

Mit nyújt számodra a G DATA?

Kényelmes, átlátható kezelőfelület

nCore

Integrált funkciók és tulajdonságok*

 • Teljes körű vírusvédelem, kémprogramvédelem és rootkit védelem.

 • Megbízható tűzfal, amely együttműködik a többi védelmi modullal.

 • Az e-mail forgalom védeleme, integrált felhő alapú kitörésvédelemmel.

 • Egyedülálló, szabadalmaztatott BankGuard Technológia a vásárlások védelmére.

 • Dedikált zsarolásvédelmi technológia a merevlemezt titkosító vírusok ellen.

 • Exploit protection technológia a külső alkalmazások sérülékenységeinek védelmére.

 • Böngészőbe beépülő Jelszókezelő a belépési adatok biztonságos tárolására.

 • Dokumentumok és fájlok mentése külső adathordozóra vagy a felhőbe (Dropbox, Google Drive).

 • Szülői felügyelet a számítógép és az internet használatának korlátozásával.

 • Biztonsági finomhangolás és a számítógép teljesítményének optimalizálása.

 • Fájlszéf és mobil fájlszéf létrehozása a bizalmas dokumentumok tárolására.

 • Indítólemez készítésének lehetősége a számítógép külső vírusvizsgálata érdekében.

*A G DATA Total Security szoftver tulajdonságai. Windowsos termékek összehasonlítása.

Folyamatos csúcsteljesítmény a tesztekenVadon élő vírusok felismerése:*
Forrás: AV-TEST.org, 2016. október, Windows 10 operációs rendszeren (64 bit). További tesztek az oldal alján találhatók.

Töltsd le az ingyenes próbaváltozatot!

Teljes értékű, minden funkciót tartalmazó próbaváltozatok letöltése. A próbaváltozatokat 30 napig lehet ingyenesen használni, majd kedvezményesen teljes változatra váltani. A letöltéshez regisztráció nem szükséges.

A Ducati bennünket választott

„A G DATA MEGOLDÁSA RENDKÍVÜL HATÉKONY OLYAN EXTRÉM KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS, MINT A MOTOGP VERSENYSOROZATA”

Stefano Rendina, a Ducati Corse informatikai vezetője

Díjaink

A G DATA több mint 30 éves története során az egyik legtöbbet tesztelt vírusirtó gyártó.

Rendszeresen részt veszünk a mérvadó víruslaboratóriumok tesztjein, és folyamatosan ott vagyunk a legmagasabb RAP pontszámmal elismert védelmi szoftverek között a Virus Bulletin tesztjein.

Mind lakossági, mind pedig vállalati szoftvereink rendelkeznek a legnevesebb laboratóriumok elismeréseivel.


A világon elsőként

A G Data már több mint 30 éve megbízható partner a vírusvédelemben. 1985-ben cégünk alapítója, Kai Figge mutatta be a világ első vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el a legelső antivírust Atari ST rendszerre. Az elsők között készítettünk vírusirtót MS DOS és Windows rendszerre.

Ma több mint 300 saját munkatárssal rendelkezünk, és 9 európai országban önálló képviseletet tartunk fent. Vállalatunkat emellett el­kö­­telezett disztribútorok több ezer minősített szakértő munkatársa kép­viseli az Egyesült Államoktól Ausztráliáig, több mint 90 országban, közöttük Magyarországon is.

Az európai gyártók közül mi rendelkezünk a legtöbb elismeréssel. Vírusirtónkat a nemzetközi PC World magazin a világ legjobb védelmi szoftverének választotta, teszteredményeink pedig önmagukért beszélnek.G DATA - 30 Év Tapasztalat

Friss teszteredményeink


Virus Bulletin - RAP pontszámok

Reaktív és a proaktív felismerési teljesítmény átlaga a Virus Bulletin vizsgálatán, 2016. október, Windows 7 Professional.

nCore

AV-TEST - Vadon élő kártevők felismerése

Vadon élő vírusok felismerése az AV-TEST mintakészlete alapján (elemszám: 13 681), Windows 10 operációs rendszeren.
nCore

Virus Bulletin - Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása

A Virus Bulletin vizsgálata visszaigazolta a hosszú termékfejlesztés eredményét! A G DATA az első helyen végezett: alig lassítja le a számítógépet, miközben a legtöbb kártevőt ismeri fel a konkurens termékek közül. Bővebben a tesztről.
nCore