A G DATA vírusirtó története

A világon elsőként

A G DATA már több mint 30 éve megbízható partner a vírusvédelemben. 1985-ben cégünk alapítója, Kai Figge mutatta be a világ első vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el a legelső antivírust Atari ST rendszerre. Az elsők között készítettünk vírusirtót MS DOS és Windows rendszerre is.

A Ruhr-vidékről induló vállalkozásunk szoftverei hamarosan több millió német számítógépen futottak, és azóta is őrizzük pozíciónkat az anyaországban.

Ma több mint 400 saját munkatárssal rendelkezünk, és 9 európai országban önálló képviseletet tartunk fent. Vállalatunkat emellett el­kö­­telezett disztribútorok több ezer minősített szakértő munkatársa kép­viseli az Egyesült Államoktól Ausztráliáig, több mint 90 országban.

Önért vagyunk

A G DATA munkatársaiként elköteleztük magunkat arra, hogy a legjobb vírusvédelmet és a legjobb terméktámogatást nyújtsuk az Ön számára.

Minden fontos vírusirtó teszten részt veszünk, így teljesítményünk folyamatosan nyomon követhető és ellenőrizhető. Licencpolitikánk lehetővé teszi, hogy szoftvereinkből Ön mindig a legfrissebb változatot használhassa. Magyarországi terméktámogatásunkat 24/7-es nemzetközi terméktámogatás egészíti ki, így folyamatosan, mindig számíthat a segítségünkre.

Miért bennünket válasszon?

Az elektronikus bűnözés a legnagyobb feketeüzlet a világon, naponta több ezer új vírust fedezünk fel. A bűnözők célja, hogy megszerezzék az irányítást az Ön számítógépe felett, és kéretlen levélküldésre vagy összehangolt támadásokra használják fel azt. Nincsenek bizton­ságban hitelkártyaszámai, jelszavai és személyes adatai sem. Képzelje el, mit tehet egy kártevő a számítógépével!

Ebben a helyzetben Ön megengedheti magának, hogy a legjobb vírusvédelmen kívül bármi mást használjon?

Az európai gyártók közül mi rendelkezünk a legtöbb elismeréssel. Vírusirtónkat a nemzetközi PC World magazin 2012-ben a világ legjobb védelmi szoftverének választotta, teszteredményeink pedig önmagukért beszélnek.

Visszatekintés

 • 2018

  Megjelenik a G DATA DeepRay, amely mesterséges intelligencia és öntanuló algoritmusok segítségével azonosítja a bűnözők által használt legújabb álcázási és csomagolási technikákat.
 • 2016-2017

  Megjelenik a G DATA Zsarolásvédelmi technológia, amely felismeri a titkosító kártevőket azok működésmódja alapján, és védelmet nyújt a zsaroló kártevők ellen.
 • 2015

  Megjelenik a G DATA Exploit Protection technológia, mely védelmet nyújt a harmadik fél által gyártott alkalmazások sérülékenységeit kihasználó kártevőkkel szemben.
 • 2012

  Megjelenik a G DATA BankGuard technológia, mely tökéletes védelmet nyújt még a legújabb trójai vírusok ellen is.
 • 2010

  A G Data fennállásának 25. évfordulója alkalmából bemutatja a G DATA EndpointProtection szoftvert.
 • 2009

  A dél-amerikai, az orosz, a dél-afrikai és a kínai piacot meghódítva a G DATA már világszerte 60 országban van jelen.
 • 2006

  A vírusok számának rohamos növekedése miatt a G DATA bevezeti a szoftverek óránkénti frissítését, így a leggyorsabb védelmet nyújtva felhasználói számára.
 • 2005

  Megjelenik az OutbreakShield, mely egy független, felhő alapú védelmi technológia a spamek és a legújabb vírusok ellen. Emiatt a Stiftung Warentest (független német minőségellenőrzési hivatal) a világ legjobb biztonsági csomagjának minősíti a G DATA InternetSecurity-t.
 • 2004

  A G DATA bemutatja a G DATA InternetSecurity programot.
 • 2002

  A G DATA a világon elsőként két független keresőmotort integrál vírusirtójába.
 • 2001

  A G DATA belép a vállalati piacra: megjelenik a G Data AntiVirus Business.
 • 1995

  Lengyelországban megnyílik a G DATA első külföldi leányvállalata.
 • 1990

  A személyi számítógépek számának rohamos növekedése miatt a G DATA elkezd szoftvereket fejleszteni MS-DOS-ra.
 • 1987

  A G DATA számos innovatív programot fejleszt az Atari ST számítógépekre, köztük a világ első vírusvédelmi szoftverét, a G DATA AntiVirusKit-et.
 • 1985

  Megjelenik az Atari ST számítógép. A G DATA alapítója, Kai Figge bemutatja a világ első vírusvédelmi koncepcióját.