Általános tudnivalók - G Data Antivírus

Általános tudnivalók

Egyszerű menedzsment

Ügyfeleink között a számos 10-20 fős kisvállalat mellett megtalálhatóak a tízezres kliensszámmal rendelkező nagyvállalatok és az olyan szervezetek is, mint a 359 várost és önkormányzatot magába foglaló Észak-Rajna-Vesztfália tartomány.

Első osztályú támogatás

A magyarországi terméktámogatást 24/7-es nemzetközi terméktámogatás egészíti ki, így bármikor számíthat ránk. Emellett mérnökeink ingyenesen segítenek a rendszer menedzsmentjének betanításában.

Vírusvédelmi kliens

A G Data AntiVirus kliens védelmezi hálózata számítógépeit minden ismert kártevőtől, közöttük a vírusoktól, a férgektől, a trójaiaktól és a rootkitektől. A G Data vírusvédelme a független laboratóriumok vizsgálatai alapján az elmúlt években folyamatosan közel 100%-os védelmet biztosított ügyfeleink számára. A felhasználói számítógépeken a kliensvédelem teljesen testre szabható, és amennyiben Ön szeretné, akár láthatatlanná is tehető. A felhasználóknak így nem kell foglalkozniuk a vírusirtó üzeneteivel, hanem saját munkájukra tudnak koncentrálni.

Komplett védelem

Vállalati rendszereink komplett védelmet nyújtanak a kliensek, a fájl- és a levelezőszerverek számára. Az egyes komponensek a választott licenc típusától függően érhetőek el.

A felhasználók egyes csoportjai számára más és más beállítások határozhatók meg, aminek segítségével többek között lehetővé válik a mobil kliensek még hatékonyabb védelme, vagy egyes alkalmazások futtatásának korlátozása a felhasználók egy része számára.

Központi menedzsment

A központi menedzsment segítségével Ön egyszerűen és pillanatok alatt kezelheti az akár több ezer Windows vagy Linux operációs rendszert futtató kliensből álló hálózatok védelmét is.

A szervezet tagjait egyszerűen importálhatja az Active Directoryból.

A központi menedzsment üzemeltethető terminálszerveren is, a stabilitás érdekében pedig a beállítások tükrözhetőek egy tartalék szerverre is. Az alacsony sávszélességű interneteléréssel rendelkező távoli telephelyeken alhálózati szerver jelölhető ki, hogy az ottani kliensek erről töltsék le a frissítéseket.

A hálózat kliensei az internetforgalom csökkentése érdekében a frissítéseket letölthetik a menedzsment­szerverről. A mobil klienseken beállítható azt is, hogy az új vírusdefiníciós adatbázisokat közvetlenül az internetről töltsék le, amikor nem a vállalaton belül tartózkodnak.


PolicyManager

A G Data PolicyManager segítségével szabályozható, hogy az alkalmazottak egyes csoportjai milyen külső eszközöket használhatnak, milyen alkalmazásokat futtathatnak, merre és mikor böngészhetnek.
Eszközblokkolás

Eszközblokkolás

Az eszközblokkolás segítségével Ön beállíthatja, hogy milyen USB eszközöket, optikai adathordozókat és más külső eszközöket érhetnek el a felhasználók egyes csoportjai. Amennyiben szeretné, az eszközöket teljesen letilthatja vagy csak olvashatóvá teheti, így korlátozható az adatok kijutása a vállalatból.
Internethasználat-korlátozás

Internethasználat-korlátozás

Amennyiben Ön szeretné, korlátozhatja a felhasználók egyes csoportjait az internet elérésében, ezt akár a nap bizonyos időszakaira vetítve is megteheti, vagy kvótákat állíthat be számukra, és meghatározhatja, hogy egy időszakon belül mennyit internetezhetnek.
Tartalomszűrés

Tartalomszűrés

A tartalomszűrés segítségével fehérlistára vagy feketelistára tehet egyes weboldalakat, vagy kategóriák szerint letilthatja például az ingyenes levelezőrendszerek, az állásportálok vagy a közösségi oldalak felkeresését.

Alkalmazásblokkolás

Alkalmazásblokkolás

Az alkalmazásblokkolás véget vet a fájlmegosztó hálózatok, a játékok és az azonnali üzenetküldő szolgáltatások használatának, és a felhasználók figyelmét a munka felé fordítja.

Tűzfal és levélszemétszűrő

A G Data kliensoldali tűzfala automatikusan érzékeli, hogy a felhasználó notebookja a vállalaton belül vagy azon kívül tartózkodik, és ennek megfelelően különböző szabályokat léptet életbe.

A tűzfal képes a védett klienseket akár teljesen elrejteni a hálózaton, így teljes védelmet nyújt a hackertámadásokkal szemben. Emellett konfigurálható akár úgy is, hogy a vállalati hálózaton kívül a felhasználók maguk dönthessék el, hogy milyen alkalmazásokat engednek ki az internetre.

A klienseken futó levelezőprogramokba beépülő levélszemétszűrő emellett védelmet nyújt a kéretlen reklámlevelek ellen.


Távoli felügyelet

Mivel a G Data Master Management Console segítségével a különböző menedzsmentszerverek egyetlen felhasználói felület alá rendezhetőek, az informatikai üzemeltetéssel foglalkozó vállalatok könnyedén tudják menedzselni több hálózat védelmét is.

Amennyiben Ön kiszervezte vírusvédelme üzemeltetését, a szolgáltatást akár havidíjas konstrukcióban is igénybe veheti. Ha pedig informatikai üzemeltetéssel foglalkozik, ügyfelei hálózatait egyetlen konzol segítségével tudja menedzselni, így hatékony szolgáltatást nyújthat számukra.

Levelezésvédelem

A G Data MailSecurity levélszemétszűrésének alapját a Commtouch által fejlesztett technológia biztosítja, ami rendkívül jól konfigurálható, és a kéretlen leveleket még azelőtt megállítja, hogy azok elérnék a levelezőszervert.

Mindezt kiegészíti a valós idejű feketelista-szerverek védelme, az öntanuló, Bayes algoritmus alapján működő tartalomszűrő, a fehér- és feketelistázás, valamint a spamkritériumokra vonatkozó pontszámok manuális konfigurálásának lehetősége.

Adatmentés

A vállalati rendszereinkbe integrált adatmentési technológia segítségével automatikus és ütemezett archiválási feladatok határozhatók meg. Az adatmentés biztosítja, hogy a klienseken tárolt fontos információkról mindig készüljön biztonsági másolat.