Szigorú adatvédelem és megfelelés

Vírusirtó szoftverek hátsó kapu és trójai nélkül

A G DATA szoftverei nem tartalmaznak semmilyen rejtett hozzáférési pontot vagy hátsó ajtót.

A G DATA a szoftverein keresztül nem biztosít hozzáférést az Ön adataihoz egyetlen nemzetvédelmi szervezet számára sem, beleértve az NSA-t, a CIA-t, a német és a magyar hatóságokat is.

Hisszük, hogy a kártevőket - a kémprogramokat és a trójaikat - nem szabad megkülönböztetni aszerint, hogy azokat kiberbűnözők vagy kormányzati szervezetek készítették, ezért minden kémprogramot azonosan kezelünk.


Német, nem amerikai

Az úgynevezett US Patriot Act 2001 óta minden amerikai cégre vonatkozik. A törvény kimondja, hogy az amerikai vállalatok kötelesek együttműködni az ottani nemzetvédelmi szervezetekkel (NSA, CIA).

A US Patriot Act az olyan amerikai biztonsági gyártókra is vonatkozik, mint a vírusirtógyártók vagy a tűzfalmegoldások amerikai szállítói.

A német adatvédelmi törvény ezalatt a világ egyik legszigorúbb ilyen jogszabálya. Kimondja, hogy minden állampolgárnak és cégnek joga van eldöntenie, hogy milyen adatait milyen szervezetekkel osztja meg.

Mi ezt a rendelkezést, a német adatvédelmi törvényt tiszteljük, és 100%-ban betartjuk.

A G DATA forráskódját a német TeleTrust szervezet átvizsgálta, és megállapította, hogy az semmilyen rejtett hozzáférési pontot nem tartalmaz.

IT Security Made in Germany

A G DATA tagja a német ITSMIG (TeleTrust and IT Security Made in Germany) szövetségnek, így megfelel az ITSMIG kritériumrendszerének, mely az alábbiakat fogalmazza meg:

1. A cég központjának Németországban kell lennie.

2. A cégnek megbízható informatikai megoldásokat kell szállítania.

3. A szoftverek nem tartalmazhatnak semmilyen hátsó ajtót (backdoort), vagy rejtett hozzáférési pontot.

4. Az informatikai kutatásnak és fejlesztésnek Németországban kell történnie.

5. A cég eljárásainak és folyamatainak meg kell felelnie a Német Adatvédelmi Törvénynek.


Megfelelőségi tanúsítvány

A G DATA rendelkezik az ITSMIG tanúsítványával, mely igazolja, hogy a szoftvereink megfelelnek a fentiekben meghatározott követelményeknek.

A tanúsítvány letöltése.