BankGuard Technológia

Teljes körű adatvédelem böngészés közben

A hitelkártyaszámokat és banki adatokat eltulajdonító kártevők évente több száz millió eurós kárt okoznak. A G DATA BankGuard Technológia csaknem 100%-os védelmet nyújt még a legújabb trójaiak ellen is.

A G DATA BankGuard Technológia minden G DATA lakossági és vállalati termék részét képezi, és együttműködik minden böngészővel.

Hagyományos védelem

A pénzügyi tranzakciók végrehajtása és a bankolás során a szolgáltatók weboldalai titkosított https kapcsolaton keresztül kommunikálnak a felhasználók böngészőivel. Az adatok azonban csak a böngészőben kerülnek titkosításra, akkor, amikor elhagyják a felhasználó számítógépét.

Ezt megelőzően a böngészők hálózati könyvtáraiban érhetőek el, és a trójai kártevők ezen a ponton hajtják végre támadásukat. A trójaiak lehallgatják és manipulálják az adatokat, mielőtt azok titkosításra kerülnének, így a felhasználó számítógépét már nem az eredeti adatok hagyják el. Az eljárást a bűnözők arra használják, hogy megváltoztassák a banki űrlapok egyes mezőit, és hamis utalásokat hajtsanak végre.

BankGuard Technológia

A G DATA BankGuard Technológia a böngészőkbe épül be, és ott felügyeli, hogy a böngésző adatai ne kerüljenek meghamisításra. Ehhez először leképezi, hogy milyen képet mutatnak a böngészők hálózati könyvtárai, majd ezután a könyvtárak tényleges állapotát folyamatosan összehasonlítja az eltárolt képpel. Ha a két kép nem egyezik meg, a böngésző sérült.

A G DATA BankGuard Technológia proaktív védelmi eljárása felismeri a jelenlegi és jövőbeli trójaiak manipulációit, így védelmet nyújt a SpyEye, a ZeuS és a többi hasonló kártevő – mint például a Sinoway, a Kheagol és a Gozi – ellen.

Ha manipulációt fedez fel, a G DATA BankGuard Technológia visszaállítja a böngésző memóriájának tartalmát, aminek köszönhetően a böngésző visszakerül biztonságos állapotába.

A G DATA BankGuard Technológia sikeresen eltávolítja az ismert trójai kártevőket, a még ismeretlen, új fertőzések ellen pedig teljes körű proaktív védelmet nyújt.

Miután a böngészőt megtisztította, a G DATA BankGuard Technológia egy elkülönített folyamaton belül megpróbálja azonosítani a fertőzésért felelős kártevőt. A fertőzés forrását azokon a fájlokon és regisztrált bejegyzéseken keresztül keresi, melyek a trójaihoz tartoztak. Ezenkívül felderíti azokat a funkciókat, melyeket a kártevő arra használt, hogy elrejtse magát. A G DATA BankGuard Technológia ezután törli, illetve letiltja a trójaihoz tartozó fájlokat és bejegyzéseket. A védelmi szoftver folyamatosan frissíti magát az interneten keresztül.