Kétmotoros CloseGap Technológia

CloseGap – Kétszeres védelem

Az olyan hagyományos és egyedi technológiák mellett, mint a heurisztikus védelem, a MailCloud, a WebCloud vagy éppen a G DATA BankGuard Technológia, a G DATA CloseGap felel azért, hogy szoftvereink mindig a maximális felismerési teljesítményt nyújtsák.

A CloseGap technológia alapja, hogy windowsos vállalati és lakossági szoftvereinkbe két független keresőmotort integráltunk a még hatékonyabb védelem érdekében. A megnövelt teljesítmény azonban nem jelent megnövekedett erőforrásigényt, sőt!

A G DATA vírusirtói az iparági átlaghoz képest kevésbé fogják vissza a gépek teljesítményét, mivel a két keresőmotor optimalizáltan működik együtt: a második motor feladata az első motor felügyelete, és az esetleges biztonsági rések bezárása (CloseGap).

Hogyan járul hozzá a CloseGap Technológia a vírusvédelemhez?

A G DATA CloseGap Technológia nem csupán lezárja a réseket a vírusirtó motorban, hanem extra gyorsasággal fedezi fel és távolítja el azokat az új kártevőket is, melyeket egy hagyományos vírusirtó még nem képes kezelni. A CloseGap gondoskodik a legújabb kártevők folyamatos felderítéséről, így a felhasználó maximális védelmet élvez - már jóval azelőtt, hogy a szoftverfrissítés elérhetővé válna.

A CloseGap Technológia lényegesen gyorsabb és hatékonyabb védelmet kínál a windowsos PC-k és laptopok számára. Képes felismerni és korlátozni olyan, még nagyon új, lokalizált fenyegetéseket is, melyeket általában más vírusirtók még nem ismerhetnek fel.

A G DATA CloseGap számos modulból áll, melyek tökéletes védelmet biztosítanak, bármit is csinál a felhasználó a PC-n. A CloseGap egy erőteljes, aktív barikádot emel, így biztosítja azt, hogy a felhasználóink állandó biztonságot élvezhessenek, például miközben kezelik a fájlokat, interneteznek, online vásárolnak vagy bankolnak.

Az Active Hybrid védelem

Egyetlen biztonsági technológia ma már nem elég ahhoz, hogy észleljen egy fenyegetést, majd kezelje azt. Az Active Hybrid védelem segítségével azonban – mely ilyen formában csak a G DATA-nál érhető el – a felhasználó állandó és teljes körű védelmet élvezhet. Az úgynevezett CloseGap Active Hybrid technológia lényege, hogy míg az első motor hagyományos vírusszignatúra-alapú védelemként viselkedik, a második védelmi vonal a gép kritikus rendszerterületeinek változását is figyeli, és beavatkozik, ha az első motor olyan kódot engedne át, mely ezeken a területeken módosítana állományokat.

A G DATA CloseGap Technológia tökéletesen kiegészíti a vírusvédelmet azzal, hogy miután észleli az esetleges réseket, gyorsan és sikeresen lezárja őket. Ráadásul képes észlelni és megsemmisíteni még a legújabb fenyegetéseket is azelőtt, hogy a vírusirtó motor maga nyújtana hasonló védelmi funkciót. A proaktív védelemmel együtt a G DATA CloseGap Technológia fontos része az Active Hybrid védelemnek.