Intelligens zsarolásvédelem

Dedikált modul a fájlokat titkosító kártevők ellen

A zsarolóvírusok elleni küzdelem nagy kihívás elé állítja a vírusvédelmet gyártó cégeket is, mivel a kártevőkből rendkívül gyorsan jelennek meg az új variációk. A G DATA azonban kidolgozott egy teljesen új védelmi módszert a fájlokat titkosító zsarolóvírusok ellen.

A G DATA Zsarolásvédelem egy olyan proaktív technológia, ami a kártevőket a viselkedésük alapján felismeri, még azelőtt, hogy a víruslaboratórium elkészítette volna ellenszerüket. Így ha egy zsaroló kártevő kikapcsolja a rendszer mentéseit, vagy hirtelen sok fájl kiterjesztését megváltoztatja, akkor a G DATA azonnal lezárja a hozzá tartozó folyamatokat, majd értesíti a felhasználót a rendszerben zajló ismeretlen tevékenységről.

Ez a technológia újabb védelmi szintet jelent a zsaroló kártevők ellen, és képes megakadályozni a dokumentumok, fotók és más fájlok nagy tömegű titkosítását

A dedikált zsarolásvédelem 2017 októberétől minden windowsos lakossági és vállalati kliensvédelmi szoftverünkben integráltan megtalálható!

G DATA Zsarolásvédelemmel

Így viselkedik a Spora zsarolóvírus egy gépen, amit a G DATA védelmez. A videóban látható, hogy a zsarolásvédelem leállítja a kártevőt, mielőtt a képek titkosításra kerülnének.

Zsarolásvédelem nélkül

G DATA Zsarolásvédelem nélkül a kártevő lehetetlenné teszi a rendszer visszaállítását korábbi időpontra, majd titkosítja a fájlokat. Ezután megjeleníti a váltságdíjat követelő üzenetet.