Már otthon is ezt használják

  • Termék: G Data EndpointProtection

A Diósgyőri Papírgyár (DIPA) Zrt. több éve használja a G DATA komplex végpontvédelmi rendszerét klienseinek és szervereinek védelmére, a teljes hálózatában. A megelégedést jelzi, hogy a rendszergazdák és a munkatársak egy része saját magának már otthonra is megvásárolta a G DATA megoldását.

Legyenek megfelelő független teszteredményei, és a gyártó nyújtson megbízható, korrekt terméktámogatást, ezek alapfeltételek voltak az új vírusirtó szoftverünk 2014-es kiválasztása során – ismerteti a G DATA bevezetésének kezdetét Tóth Barnabás, a DIPA informatikai vezetője. Természetesen a szoftver ára is szerepet játszott, összesen három gyártótól kértünk ajánlatot.

A Diósgyőri Papírgyár számára azonban más is fontos volt. Mivel a DIPA a biztonságára kiemelten ügyelő vállalat – itt állítják elő többek közt a bankjegyek és más biztonsági papírtermékek gyártása során felhasznált alappapírt –, így olyan európai vírusvédelmet kerestek, amelynek a gyártója garantálja, hogy a felhasználói adatok nem hagyják el az Európai Unió területét, és amelynek adatkezelési irányelvei megfelelnek a szigorú európai adatvédelmi szabályozásnak.

A Diósgyőri Papírgyár

A DIPA Zrt. Magyarországon egyedüliként alkalmas biztonsági alappapírok előállítására. Az egyedi, exkluzív termékek több mint két évszázada képviselik a minőségi papírgyártást. A DIPA Zrt. a legrégebbi olyan társaság hazánkban, mely ugyanazon a helyen, ugyanazzal a tevékenységgel foglalkozik. A DIPA Zrt. biztonsági papírtermékei eddig a világ összes országának egyötödében kerültek felhasználásra.

35 éves múlttal rendelkező német vállalatként a G DATA nem csupán ezt garantálta, hanem ennél még többet. Az ITSMIG (Teletrust, IT Security Made in German) szövetség tagjaként a G DATA forráskódját független szervezet tanúsítja, és a vállalat minden kutatást és fejlesztést is Németországban végez. A G DATA ezenkívül nem oszt meg adatokat semmilyen nemzetvédelmi szervezettel – erre a német adatvédelmi törvények az amerikai cégektől eltérően nem kötelezik.

Végül a DIPA döntéshozói számára szimpatikus volt a szoftver licencelési módja (egy eszköz mindig egy licencet igényel, függetlenül attól, hogy kliensről, szerverről vagy akár mobiltelefonról beszélünk), és az is, hogy a legnevesebb európai tesztlaboratórium, a Virus Bulletin tesztjein folyamatosan kiemelkedő eredményeket ér el.

A védelem több mint 100 végpontra – asztali gépekre, notebookokra és szerverekre – került fel, központi telepítéssel. A rendszergazdák a központi menedzsment telepítése után a végpontokról elsőként a korábbi megoldást távolították el, majd telepítették a G DATA védelmét. A notebookok esetében a frissítést úgy állították be, hogy a szignatúrák akkor is frissüljenek, ha az eszköz nem a vállalati hálózaton belül tartózkodik.

A sokéves tapasztalatok alapján a védelem teszi a dolgát, és nem lassítja le a gépeket sem. A rendszergazdák annyira megszerették, hogy többen otthonra is G DATA szoftvereket vásároltak, őket pedig más munkatársak is követték.

A terméktámogatással kapcsolatban mindannyiuknak pozitív tapasztalataik vannak, gyors és hatékony segítséget kapnak, ha kérdésük merül fel.

Az esettanulmány PDF formátumban letölthető innen:

Már otthon is ezt használják
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.