Katy Perry és Russell Brand kiszivárgott szexvideója – átverés

Sokan kíváncsiak lennének a címben említett páros erotikus felvételeire, de ismét egy átveréssel állunk szemben, aminek jellemző üzenete: „Watch Katy Perry and Russell Brand Sex Tape LEAKED today”.

Alternatív üzenet:
„Katy Perry and Russell Brand Home Tape Leaked.”
Típusa: kártevő, rosszindulatú plugin
Elterjedés: 2012. január


Amennyiben az üzenetben található linkre kattintunk, erre a Facebookra hasonlító oldalra kerülünk:

A csalók abban reménykednek, hogy a látogatók majd azt hiszik, ez a valódi Facebook, a Premium YouTube plugin pedig egy hivatalos kiegészítő – ez azonban nem az, hanem egy rosszindulatú böngészőmodul. Ahogy a facebookos alkalmazásoknál, itt is csak megbízható forrásból szabad ilyen modulokat és plugineket telepíteni, márpedig eddigi tapasztalataink szerint ez az oldal semmiképpen sem nevezhető annak. Amennyiben telepítjük ezt a modult, rendszerünk teljesen kiszolgáltatottá válik fejlesztőjének. Hasonló, vírusokat és más kártevőket telepítő csalásokkal már találkozhattunk, a plugin telepítése határozottan nem éri meg a kockázatot. Mi itt abba is hagytuk a vizsgálatot, és ezt tanácsolnánk mindenkinek.

Mit tegyünk, ha mégis bedőltünk?

Ha követjük az összes lépést, akkor valószínűleg valamennyi barátunknak is elküldjük az átverés kiindulási linkjét. Ők ezt a bejegyzés jobb felső sarkában található kis „x”-re kattintva törölhetik az üzenőfalról. Nekünk mindenképpen szükséges lesz egy komplett rendszervizsgálatot végeztetni biztonsági szoftverünkkel, hogy megbizonyosodjuk arról, a kód nem fertőzte meg a számítógépet, illetve el kell távolítani a böngészőbe települt modult is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Katy Perry és Russell Brand kiszivárgott szexvideója – átverés
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.