Már több mint 25 milliószor látták a lánya notebookját szétlövő apa üzenetét

Először azt hittük, hogy egy újabb videós átverésről van szó, de kiderült, hogy nem – ám ettől még a vírusok sebességével terjed a lánya noteszgépét pisztollyal megsemmisítő apa videója.

Nem egyszerű feladat a gyermeknevelés a Facebook korában. Az online cukrosbácsik, kötözködő és fenyegető iskolatársak, csalók és bűnözők mellett a szülőknek arra is figyelni kell, hogy gyermekük nem posztol-e megkérdőjelezhető, felháborító vagy illetlen tartalmat.

Egyes tinik nagy nehezen hajlandóak ugyan „megismerni” szüleiket a Facebookon, és ekkor kezdetét veszi a macska-egér harc: a szülők változó sikerrel és erőszakossággal igyekeznek felügyelni csemetéjük online profilját, ők pedig megpróbálják a szülői figyelmet kicselezni és elrejteni a tiltott tartalmat.

Kitakarítani a szobát? Azt már nem!

Egy 15 éves lány most valószínűleg egy életre szóló leckét kapott, édesapja pedig a YouTube segítségével az egész világgal megosztotta a kemény büntetést.
Tommy Jordan lánya noteszgépének segítségével tette közzé a Facebookon trágárságokkal tarkított bejegyzését, amelyben szüleinek vele szembeni, szerinte igazságtalan viselkedéséről írt. Panaszkodott azért, mert segítenie kellett a háztartásban, kávét kértek tőle, és azért is, mert szülei elvárták tőle, hogy később munkát keressen… tipikus kamasz panaszáradat, szerintünk.

Bye-bye laptop!

Bár volt annyi esze, hogy megpróbálja elrejteni a bejegyzést szülei elől, édesapja, mint IT szakértő, azért felfedezte azt. És ez az a pont, ahol a történet vicces (vagy tragikus – nézőpont kérdése) fordulatot vesz.

Jordan egy kisfilmet készített arról, ahogy lánya állításait pontról pontra megcáfolja, majd emlékezteti, hogy hasonló akcióiért már volt szobafogságra ítélve. Szemmel láthatóan elege van a lázadó tinédzserből, ugyanis a videó befejezéseképpen kilencszer belelő a noteszgépbe .45-ös pisztolyával.

Ezután az apa fogta az elkészített videót, és megosztotta lánya falán, hogy annak valamennyi ismerőse és azok szülei is láthassák. A film azóta vírusként terjed és már több komoly média is foglalkozott vele.

A videót ezen a linken lehet megnézni – előre szólunk, hogy Tommy Jordan a pisztoly mellett némi káromkodással ad nyomatékot mondandójának, így csak ott ajánljuk megtekintését, ahol ez nem zavaró. A videóhoz tartozó eredeti bejegyzésben pedig Jordan reagál is a rá irányuló médiafigyelemre.

Mi is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! Mit gondoltok, megfelelő nevelési módszer ez, vagy kicsit már túlzásba vitte?
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Már több mint 25 milliószor látták a lánya notebookját szétlövő apa üzenetét
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.