Két független keresőmotorjuknak köszönhetően a leghatékonyabb vírusirtók között tartják számon a német G Data termékeit, melyek mostantól elérhetők Magyarországon is.

Naponta több ezer új kártevő kerül ki az internetre, és csak a legjobb védelmi szoftverek képesek ezek túlnyomó többségének megállítására. A https://virusirto.hu weboldalon keresztül elérhető G Data-termékek elismerten ezek közé tartoznak.

A három jól ismert nemzetközi tesztlaboratórium, a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST rendszeresen hasonlítja össze a különböző antivírusrendszerek teljesítményét. A G Data szoftverei mindhárom szervezet vizsgálatain folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és rendre megelőzik versenytársaik többségét.

„A vírusirtók felismerési arányai között markáns különbségeket fedezhet fel, aki beleássa magát a független laboratóriumok teszteredményeibe” – emeli ki Petrányi-Széll András, a G Data magyarországi disztribúcióját ellátó V-Detect Antivírus Kft. ügyvezetője. A szakember szerint nemritkán 5-10%-os különbség is megfigyelhető az egyes termékek felismerési arányai között, ez pedig azt jelenti, hogy a gyengébben teljesítő szoftverek a teszteken akár tízezrekkel több kártevőt eresztenek át, mint a fejlettebb algoritmusokkal dolgozó társaik. A G Data magyarországi képviselete az új kártevőkre és átverésekre egyébként folyamatosan figyelmezteti rajongóit Facebook oldalán (https://facebook.com/GData.hu).

Két független keresőmotor

A Magyarországon még kevéssé ismert antivírusgyártó már közel 30 éve hírnevet szerzett a német nyelvterületekhez kapcsolódó piacokon. 1985-ben Kai Figge, a G Data egyik alapítója mutatta be a világ legelső vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el Atari ST rendszerre az első működő antivírusrendszert. A G Data a 90-es években a német piac vezető gyártójává vált, és azóta is őrzi ezt a pozícióját az anyaországban.

A külföldi terjeszkedésbe csak viszonylag későn, az ezredforduló után kezdett a cég, de mára több mint 90 országban elérhetőek a termékei. 2012-ben a nemzetközi PC World magazin a Symantec, a BitDefender és a Kaspersky termékei előtt a G Data InternetSecurityt választotta a legjobb védelmi szoftvernek.

A siker legfőbb oka, hogy a G Data két független vírusirtó motort integrál termékeibe, melyeket saját készítésű heurisztikus motorjával egészít ki. Ez plusz védelmi szintet biztosít a kártevők ellen. A megközelítés jelentőségét többek között az adja, hogy az amerikai tudós, Frederick B. Cohen már 1987-ben bizonyította matematikai úton, hogy egyetlen algoritmus nem nyújthat védelmet minden kártevő ellen. Emellett a G Data esetében a két vírusirtó motor használata nem jelent megnövekedett terhet a számítógépek számára, mivel a feladatokat elosztva futtatják.

A cég termékei egyelőre kizárólag angol és német nyelven, a https://virusirto.hu oldalon, illetve országszerte az 576 KByte boltokban (https://576.hu) érhetőek el. A magyar szoftverváltozatok megjelenése év végére várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

G Data a magyar piacon
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.