Csempész Béla hadat üzent

A magyar internet önjelölt Zorroja a Csempész Béla álnéven ismert elkövető, aki soha nem látott kaliberű Google bombát robbantott.

Jelen poszt írásának pillanatában a Google találati listáján a „kurvák” vagy a „gengszterek” keresésekre többek között a Fidesz és a Magyar Katolikus Egyház honlapjai jelennek meg.

csempesz10

Ismeretlen tettes csempesz bela néven regisztrált különböző internetes fórumokra, és mindössze két hét leforgása alatt több mint 500 olyan linket helyezett el a világhálón, mely a fenti szavakkal a Fidesz, a Magyar Katolikus Egyház, a TV2, az RTL, a rendőrség és a Centrum Parkoló Kft. honlapjaira mutatnak.

Érintett még a Netpincér („prostirendelés” keresőkifejezésre) és a Thai Masszázs Centrum („thai kurvák” keresőkifejezésre).

csempesz11

A cselekmény elkövetője feltehetően magyar, és elképzelhető, hogy hivatásszerűen foglalkozik keresőoptimalizálással. Erre utalhat, hogy a linkek között szerepel hagyományos SEO szöveg is, így Csempész Béla a www.duocsempe.hu oldalt a csempe kulcsszóra optimalizálta, miközben a Google bombát létrehozta.

csempesz12

Az sem egyértelmű, hogy a Netpincér felé milyen attitűddel van, mert miközben a „prostirendelés” szóra is linkeket épít, ezen a linken például a pizzarendelés is szerepel az optimalizált kifejezések között.

csempesz13

Ezen a linken a gondolkodásába is bepillantást nyerhetünk, így például kiderül, hogy szereti a kemény rock zenét, és ismeri a Rómeó Vérzik együttes szövegeit.

csempesz14

A Google bomba működésének megértéséhez tudni kell, hogy a Google algoritmusa szerint, ha egy adott weboldalra sok link mutat egy bizonyos szöveggel, akkor a kereső a link szövege és a weboldal között kapcsolatot tételez fel, és elkezdi a weboldalt megjeleníteni az adott keresőkifejezésre – egészen addig, amíg fény nem derül a visszaélésre.

A legnagyobb kereső mérgezése az internetes kártevők készítőinek eszköztárában is szerepet kap, a vírusokat előszeretettel terjesztik úgy a bűnözők, hogy az adott kártevő nevére optimalizálnak weboldalakat, majd a látogatók számára olyan szoftvereket kínálnak, melyek látszólag a vírus eltávolítására szolgálnak.

A Google már több mint 10 éve küzd találatainak fertőzése ellen, de a jelenlegi eset is felhívja a figyelmet arra, hogy a kereső találati listája nem mindig tökéletes.

Csempész Béla többek között az alábbi fórumokat használta a linképítésre:

hxxp://forum.demolition.netai.net/viewtopic.php?f=8&t=80
hxxp://www.aussiekaner.com/OnsKanForum/viewtopic.php?f=4&t=105
hxxp://www.bettyshyne.com/bettyshyne/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38
hxxp://forum.clonedvd.net/csempesz-bela-t1155.html
hxxp://forum.clan-relentless.com/viewtopic.php?f=2&t=8570

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Csempész Béla hadat üzent
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.