Nike fiókokat tört fel a fifikás hacker

Az amerikai hatóságok azzal vádolják a 25 éves Brad Stephensont, hogy közel 20 millió forint értékű Nike sportfelszereléshez jutott egy csalás révén.

A gyanúsított – korábbi főiskolai baseballjátékos – állítólag egy a Nike weboldalán található biztonsági rés kihasználásával tudta elkövetni a bűncselekményt.

A bírósági iratok szerint Stephenson megtudta, hogy a Nike bizonyos ügyfeleket ellát egy „elit atléta fiókkal”, amely lehetővé teszi a termékek fizetés nélküli megrendelését.

A fifikás ex-baseballjátékosnak valahogy sikerült bejutnia tizenkét ilyen fiókba, melyek használatával öt hónapon keresztül számolatlanul rendelte a különböző sportfelszereléseket. Hogy ne keltsen gyanút, a termékek kiszállítását különböző helyekre kérte, más-más államokban.

„Profi atlétákkal való kapcsolatai révén értesülhetett a Nike ‘elit atléta fiókok’ létezéséről. Miután hozzájutott a belépési adatokhoz, a rendelései során a fióktulajdonos vendégének tüntette fel magát”, áll a vádiratban.

Miután a jogos fióktulajdonosok megerősítették, hogy se nem rendeltek, se nem hatalmaztak fel erre senkit, akkor csaptak le Stephensonra a hatóságok. Pont 25. születésnapján kopogtattak ajtaján a letartóztatási paranccsal. A házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak 231 különböző Nike terméket, úgy 4 millió forint értékben, és mint később kiderült, a többi rendelt árut már értékesítette az eBay-en vagy elajándékozta.

A gyanúsított az eljárás folyamán megállapodott a Nike-val, hogy megtéríti az összes okozott kárt. Azonban nem árulta el, hogy mi módon jutott hozzá a fiókadatokhoz, ezt az információt majd csak hamarosan megjelenő, az esetről írt könyvében fedi fel. Kíváncsian várjuk!

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nike fiókokat tört fel a fifikás hacker
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.