A Facebook idővonala közzéteszi a felhasználók tartózkodási helyét

A Facebook arra kéri felhasználóit, hogy őszre mindenki álljon át az Idővonalra, de ennek néhány tulajdonsága nem túl vonzó a közösség számára. Például az, hogy némelyik bejegyzés közzétesz egy térképet is a felhasználó tartózkodási helyét megjelölve.

 A térkép egy hiperlinkelt helymeghatározó címkeként jelenik meg az Üzenőfal végén, a „Tetszik..” és a „Dátum” után. Ha például múlt éjjel posztoltál valamit mondjuk budapesti otthonodból, a bejegyzésed úgy fog végződni, hogy „Tegnap, 21.18 óra, Budapest közelében.”

A felhasználók eltávolíthatják a térképlinket az idővonalukról, miként a helymeghatározó címkét is kiszedhetik. Azonban ezzel nem törlődik teljesen a térkép, az továbbra is megtalálható a saját URL-je alatt (facebook.com/your.username/map/). Tehát lehetséges növelni a privát szféra védettségét, de teljesen nem lehet semmissé tenni a Facebook behatolását. Ha ez magánéleti szempontból érinti az embert, akkor a legjobb nem engedélyezni a címkét, amely tartalmazza a tartózkodási hely adatát.

map.png

A térkép eltávolítása az alábbi módon történhet:

1. Navigálj az idővonaladra.

2. Az idővonaladon lévő kedvenceid számától függően lehet, hogy rá kell klikkelni a lefelé nyílra, amely a Tevékenységnapló alatt található.

3. Menj a jobb felső sarkába a térképednek, hogy megjelenjen a szerkesztés ikon.

4. Klikkelj a ceruzára, és válaszd ki az „Eltávolítás a Kedvencekből” opciót.

A térkép még mindig látható, ha a következő URL-re navigálsz: facebook.com/facebookneved/map

Jó kérdés, hogy miért teszi a Facebook ilyen körülményessé a saját adatvédelmi beállításainkat. Miért kell mindig egy nagy felháborodási hullám a közösség részéről, hogy kijavítsák ezeket a problémákat? Az a tény, hogy a felhasználóknak blogokon és fórumokon kell kutatásokat végezniük ahhoz, hogy megtudjanak fontos információkat a Facebook adatvédelmi beállításairól, sok mindent elárul a cég hozzáállásáról és prioritásairól.

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Facebook idővonala közzéteszi a felhasználók tartózkodási helyét
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.