A celebek veszélyesek, ezt tudtuk. Hiszen nekünk is van jó néhány. Persze nem úgy veszélyesek, hogy megtámadják az óvatlan rajongót egy sötét sikátorban, hanem információbiztonsági szempontból. 

McAfee kiadott egy listát a legveszélyesebb celebritásokról, és úgy tűnik, hogy a tavalyi győztes Heidi Klumtól átvette a vezető szerepet az időközben felserdült Emma Watson, akire Hermione Grangerként emlékezhetünk a Harry Potter sorozatból.

A top 10 tagjai még: Jessica Biel, Eva Mendes, Selena Gomez, Halle Berry, Megan Fox, Shakira, Salma Hayek és Sofia Vergara.

Nem meglepő módon csak csinos nők képviseltetik magukat az első tízben. De milyen veszélyeket is hordoznak ők? Ha a felhasználó rájuk keres a Google-ben vagy egyéb keresőmotorral, meglehetősen nagy eséllyel kap eredményül olyan weboldalakat, amelyek különféle kártevőket bújtatnak.

Az „Emma Watson ingyenes letöltések”, „Emma Watson (felnőtt) képek”, Emma Watson meztelenül” kulcsszavakkal történő keresés olyan online fenyegetésnek teheti ki a kíváncsiskodót, mint a spyware, adware, spam és adathalászat.

12,6%-os esélye van, hogy kártékony kódba botlunk, ha bármilyen, Emma Watsonnal kapcsolatos tartalomra keresünk!

A statisztika nyelvén szólva a latin nők kockázatosabbak, ahogy látható, a top 10-ben is gyakoribb a megjelenésük. Minthogy férficelebek nincsenek a listán, ez azt sugallja,hogy a nők veszélyesebbek, mint az erősebb nem képviselői.

Egy új trend is megfigyelhető az idei listán, mégpedig az, hogy a szupermodellek egyre veszélyesebbek, a 16., 17. és 18. helyezettek, Elle Macpherson, Bar Refaeli és Kate Upton sokat ugrottak előre.

Persze védekezhetünk is, elsősorban úgy, hogy nem töltünk le semmilyen alkalmazást, amelyeket a weboldalak kérnek tőlünk, hogy aztán hozzájussunk az áhított tartalomhoz. És mint mindig, nem árt egy megbízható, naprakész biztonsági szoftver, amely folyamatosan dolgozik az internetképes eszközeinken. Utoljára, de nem utolsósorban pedig kerüljük az ingyenes letöltéseket, mert ezek hordozzák legnagyobb számban a kártékony elemeket.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2012 legveszélyesebb celebjei
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.