Új lehetőség a Facebook Tevékenység Naplójában

A Facebook bejelentette, hogy a Tevékenység Naplót egy új résszel, a „keresési előzményekkel” bővíti. A múlt évben az Idővonallal együtt érkezett Tevékenység Napló egy igazán hasznos eszköz, hogy áttekintsük és ez alapján menedzseljük facebookos tevékenységünket.

 Fontos tudni, hogy csak a felhasználó láthatja a saját naplóját. Hacsak nem teszi lehetővé másoknak, hogy hozzáférjenek Facebook fiókjához, nem igazán van miért aggódnia senkinek.

Ha pedig meghekkelik a fiókot, akkor valószínűleg súlyosabb problémákkal fog szembenézni a felhasználó, mint hogy a betörő hozzáfér a keresési listájához.

Amúgy is rendelkezésre áll az elemek törlésének lehetősége a keresési előzményekből. Bármelyiket és bármikor. Persze azt érdemes észben tartani, hogy valójában semmit nem törölhetünk ténylegesen. Bár számunkra már nem lesz olvasható, azért egy távoli és biztonságos Facebook szerveren továbbra is tárolva marad az adat. Régebben a Facebook bajba is került olyan információk miatt, amelyről a felhasználók azt hitték, hogy törölték, de mégis előkerült valahogy. A Facebook állítása szerint ezeket a problémákat már orvosolták.

Adatvédelmi szempontból tehát nincs túl sok, amiért aggódni kellene, hiszen csak a felhasználó fér hozzá a tevékenységi listájához, másrészt bármit törölhet onnan.

Ha még nem jelent volna meg a „Keresések” alpont a Tevékenység Naplón belül, izgalomra semmi ok, pár héten belül mindenkit elér a változás.

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új lehetőség a Facebook Tevékenység Naplójában
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.