Jutalmaz az Apple! Nem…

Kifizetne bárki is 6,9 eurót az Apple Store-ban egy 77 euró értékű ajándékkártyáért? Ha igen, azért óvatosságra intenénk, mert a hasonló gáláns ajánlatok mögött mindig valami átverésre lehet számítani. Mint jelen esetben is.  

„Az Apple megjutalmazza a régi ügyfeleit. Termékeink iránti hűsége jutalmául vásárolhat egy csökkentett árú Apple kártyát. Ezzel a mindössze 9 AU$ értékű kártyával 100 AU$-hoz juthat bármely ausztrál Apple Store-ban vagy a https://www.apple.com/au weboldalon!”, olvasható a visszautasíthatatlan, e-mailben érkezett ajánlatban.

Ahhoz, hogy a vásárló hozzájusson a csökkentett árú Apple kártyához, csak le és ki kell tölteni a csatolt formanyomtatványt. A kártya e-mailben megküldését a fizetés utáni 24 órán belülre ígérik.

A nyomtatványban természetesen meg kell adni olyan személyes és szenzitív adatokat, mint név, cím, születési idő, vezetői engedély száma, anyja neve, kreditkártya száma, kártya biztonsági kód és még a kártya limitösszegét is.

Ez az e-mail természetesen nem az Apple-től érkezik.

Azok, akik kifizetik a 9 AU$-t, nagy valószínűséggel az adataikat is ki fogják adni egy bűnözői csoportnak, amely személyazonosság-lopásra és más típusú csalásokra szakosodott.

Érdemes észben tartani, hogy az Apple (és egyik óriáscég sem) soha nem kér ilyen adatokat e-mailben! Az adathalászoknál már bevett gyakorlattá vált, hogy jól felépített, a cégek logóival és eredeti honlapjaira emlékeztető dizájnnal ellátott e-mailekkel próbálják átverni a gyanútlan felhasználókat, hogy kicsalják adataikat.

Másrészt lehet, hogy az Apple a világ egyik legsikeresebb vállalata, de biztosak lehetünk benne, hogy nem fog ajándékkártyákat, iPad-eket és egyéb termékeket nyomós ok nélkül ajándékozni. És nem fognak összeállni sem a Gmail-lel, se más céggel, hogy sorsolásokat tartsanak.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jutalmaz az Apple! Nem…
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.