Adatvédelmi oktatás a Facebooktól

A Facebook legfrissebb újdonsága, hogy a regisztrációs folyamat során oktatást nyújt a leendő felhasználóknak az online adatvédelmi beállítások használatáról.

Az oktató rész megtanítja őket, hogyan kezeljék az adatvédelmi beállításaikat a posztolás során, és hogy működnek az alkalmazások és hirdetések. De a legfontosabb, hogy a felhasználók azonnal beállíthatják a megfelelőnek vélt adatvédelmi szinteket.

Ez egyébként jó válasz a Facebooktól arra a folyamatos és jogos kritikára, hogy az amúgy is szerteágazó, elaprózott adatvédelmi beállításait eddig mélyen elrejtette valahol az oldalai közt.

Az új felhasználók iránymutatást kapnak az alapértelmezett beállításokról, arról, hogy az alkalmazások és a játékok hogyan használják adataikat, és hogyan válasszák ki, hogy mely információt osztják meg az Idővonalukon.

Persze tudni kell, hogy a Facebook lelkesedése a felhasználók oktatása iránt részben a múlt év decemberében, az Ír Adatvédelmi Ügynökséggel kötött megállapodásukból fakad, miszerint működésük összhangba kell hogy kerüljön az adatvédelmi törvényekkel.

Természetesen egy kis bökkenő azért még mindig van, konkrétan az az 1 milliárd jelenlegi aktív Facebook felhasználó, akik ugye nem kaptak ilyen jellegű képzést. Persze, még ha ezek a lépések kissé megkésettek is pár száz millió felhasználó számára, akkor is pozitív a Facebooktól, hogy megpróbálja helyrehozni számos, az adatvédelem területén elkövetett hibáját egyszer és mindenkorra.

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Adatvédelmi oktatás a Facebooktól
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.