A kártevők 16%-a képes átjutni a Windows 8 Defenderén

A biztonsági megoldásokkal foglalkozó Bitdefender tanulmányozta, hogy mennyire hatékony a Windows 8 a Windows Defenderrel kiegészítve, amikor a kártevők elleni védekezésről van szó.

 Összehasonlító teszteket végeztek, hogy meg tudják határozni a különbséget a Windows 7, Windows 8 és a Windows Defenderrel használt Windows 8 védekezési hatékonysága között. Hogy biztosítsák a teszt pontosságát, a műveleteket egy kontrollált környezetben hajtották végre, egyéb biztonsági szoftver telepítése nélkül.

Népszerűség alapján kiválasztott 385 kártevőmintát használtak fel a kísérlethez.

Ahogy végül kiderült, a Windows 7 és Windows 8 közti különbség elhanyagolható. A Windows 7-et használva 262 kártevő sikeresen bejutott és végrehajtotta feladatait. A Windows 8 rendszert 234 volt képes megfertőzni, 138 nem is indult el különböző okokból kifolyólag, 6 pedig még azelőtt összeomlott, hogy bármilyen kárt okozhatott volna, és 7 elindult ugyan, de már a Felhasználói Fiók Ellenőrzése (UAC) blokkolta őket, mielőtt hatásukat kifejthették volna.

Miután a a Windows Defendert is bevonták a védekezésbe, a Windows 8 sokkal több fenyegetést képes volt blokkolni. A 385 kártevőből 322-t azonnal törölt a Defender. Azonban 61 példány, a kártevők mintegy 16%-ka képes volt észrevétlen maradni, és megfertőzte a rendszert.

A vizsgálatot végző szakemberek egyetértettek, hogy a Windows 8-ban alkalmazott új védekezési mechanizmus fontos a kibertámadások elleni védekezés során, de szükséges egy harmadik féltől származó biztonsági megoldás alkalmazása is. Az elterjedt vírusirtó szoftverek ennél lényegesen hatékonyabb védelmet nyújtanak, a kétmotoros G Data pedig rendszerint a kártevők majdnem 100%-át megállítja a teszteken.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A kártevők 16%-a képes átjutni a Windows 8 Defenderén
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.