Unalmas a Facebook alapszíne? Változtasd meg!

A Google Chrome Web Store-ban elhelyezett kártékony alkalmazás azt hirdeti magáról, hogy képes megváltoztatni a Facebook profil kék alapszínét.

Egy ideje már, hogy megjelentek olyan csaló alkalmazások, amelyek ígéretük szerint átállítják a Facebook háttér színét feketére, rózsaszínűre vagy akár zöldre. Azonban a most felbukkant alkalmazás sokkal komplexebb, mint a korábban látottak.

Miután a Facebook színváltoztató alkalmazás telepítve lett, nagyméretű Googla Ads bannerek jelennek meg a böngészőben, amelyek gyanús „Dolgozz otthonról!” jellegű hirdetéseket tartalmaznak. Ha valamelyikre ráklikkel, az áldozatot egy csaló weboldalra továbbítják, amelyet arra terveztek, hogy érzékeny adatokat lopjon, beleértve a Gmail belépőadatokat is.

Facebook-Color-Change-Chrome-App-Lures-Users-to-Fraud-Site-2.png

Ezekkel a megszerzett fiókadatokkal azután több blogot is generálnak, amelyek egyetlen célja, hogy reklámozzák ezt a hasznos Facebook háttérszíncserélést lehetővé tévő alkalmazást.

Amikor a blogok létrejöttek, a Chrome alkalmazás nekiáll hozzájuk vezető linkeket posztolni az áldozatok Facebook idővonalára. Hogy biztosan elérje a lehető legtöbb felhasználót, az áldozat ismerőseit meg is jelöli.

A legtrükkösebb az egészben, hogy akárhányszor is posztol az alkalmazás a felhasználó idővonalára, a link mindig egy másik blogra fog mutatni. Ezért aztán nem is lehet feketelistára tenni.

Ezekkel a csavarokkal a csalás képes futótűzként terjedni az ismerősök között. Már több mint 38 000 internetező letöltötte a kívánatos alkalmazást a Google Chrome Web Store-ról. Lassan az egész világot behálózza a csalás, már eddig is érintett az Egyesült Államok, Anglia, Románia, Spanyolország, Németország és sok további állam is.

A Google Crome felhasználóknak erősen javallott ezen alkalmazás elkerülése. Speciális biztonsági megoldásokkal a közösségi média fiókjaink is megvédhetőek az ilyen fenyegetések ellen.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Unalmas a Facebook alapszíne? Változtasd meg!
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.