Elstartolt a Facebook új mobilos alkalmazása, a Photo Sync, amely a zökkenőmentes képfeltöltési élmény ígéretével kecsegteti a felhasználókat. Azonban ez az új lehetőség egyúttal a földrajzi helymeghatározáshoz szükséges adatok aranybányája is lehet, amelyet a Facebook felhasználhat a célzott hirdetéseinek finomhangolásához.

November 30-án, meglehetősen csendesen került bevezetésre a mobilos Facebook felhasználók számára az új funkció.

A Photo Sync banner, amelyen az áll, hogy „Újdonság! A fotómegosztás még könnyebbé vált, szinkronizáld mobilodon lévő fotóidat a Facebookkal!”, arra ösztönzi a felhasználókat, hogy iratkozzanak fel a szolgáltatásra, pusztán a „Kezdjük!” gomb megnyomásával. Azonban kijelenthetjük, hogy ez azért ennél egy jóval komolyabb elkötelezettséget jelent.

Miután a felhasználó bejelentkezett a szolgáltatásba, a Photo Sync automatikusan feltölt minden képet, amit a mobileszközzel készítettek egy privát, felhő alapú tárhelyre, semmilyen felhasználói beavatkozást sem igényelve. Miután ez megtörtént, a felhasználók kiválaszthatják, hogy mely képeket teszik publikussá, melyek azután megjelennek az ismerősök számára.

Kétségtelen, hogy némely felhasználót aggodalommal fog eltölteni, amikor a Facebookon olyan képeket fog látni magáról, melyet soha nem szándékozott megosztani, tudván azt, hogy ezeket a Facebook tárolja egy felhőben.
Visszaélés az adatokkal, szoftversérülékenység vagy a Facebook fiók belépői adatainak elvesztése, eltulajdonítása, mind-mind oda vezethet, hogy napvilágra kerülhetnek privát fotóink.

A Facebook már régóta követi azt az eléggé megkérdőjelezhető gyakorlatot, hogy a felhasználók fotóit felhasználja hirdetéseinek célzásához, úgyhogy részükről határozottan van értelme annak, hogy a képfeltöltést minél súrlódásmentesebben akarják megoldani.

A magánszférát érintő veszélyek tudatában lévő felhasználóknak el kell gondolkodni, hogy részt vesznek-e egy ilyen kényelmes, ám betolakodó jellegű Facebook szolgáltatásban.

Ha valaki eddig nem kapcsolta ki okostelefonján a képek készítése mellett az földrajzi helymeghatározó adatok rögzítését, akkor annak most már legfőbb ideje! Vannak független fejlesztésű alkalmazások, melyek automatikussá teszik nekünk ezt a folyamatot. Ha valaki manuálisan szeretné végrehajtani, megtalálhatja a pontos leírást a wikiHow.com oldalon.

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Photo Sync a Facebooktól
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.