Újabb változások a Facebook adatvédelmében

Némileg meglepő módon a Facebook ismét megváltoztatja az adatvédelmi beállításokat. Számos újdonságot kapunk, beleértve egy gyorsabb elérést az adatvédelmi beállításokhoz, jelentősen részletesebb üzeneteket a beállítási lehetőségekről és újratervezett Tevékenység Naplót, plusz egy fotócímkéző (photo tagging) módot. A változtatások év végétől lépnek életbe.

 A gyorsabb elérés lehetősége megkönnyíti a felhasználók számára annak kiválasztását, hogy ki láthatja a profiljukat, és szintén egyszerűbbé teszi más felhasználók blokkolását pusztán egy kattintással.

„Millió felhasználónk van, és a blokkolás a legvégső módja annak, hogy eldönthessük, kivel akarunk kapcsolatba lépni és kivel nem. Szerintünk a blokkolás lehetősége egy pozitív dolog”, magyarázták a Facebook részéről. Több mint érdekes, hogy ennek ellenére a Facebook megszünteti a felhasználók azon lehetőségét, hogy megtalálhatatlanná tegyék magukat az oldal keresőjében.

new_privacy_controls.png

Az új fotóopció lehetővé teszi, hogy a megtalálhassuk az összes olyan képet a Facebookon, amelyen valaki minket jelölt meg, és azt is, hogy láthassuk, a felhasználók mely csoportjai láthatják ezeket a képeket. Majd a talált képekből bármelyiket kiválaszthatjuk és levehetjük a jelölést magunkról. Vagy akár küldhetünk egy előre létrehozott sablonlevelet a személynek, aki felrakta képeket, kérve, hogy vegye le őket.

Az új funkció erősíti az adatvédelmet úgy is, hogy kényszeríti az alkalmazásokat a felhasználótól történő egyértelmű engedély kérésére ahhoz, hogy bármit is posztolhassanak annak üzenőfalára.

Eltekintve attól, hogy elvették azt a jogot, hogy a felhasználó ne legyen megtalálható a keresés révén, ha nem akar, az új lehetőségek igazán jelentős előrelépésnek tűnnek az egyének adatvédelmével és az oldal feletti kontrollal kapcsolatosan.

Az átverések nemzetközi vadászatában partnerünk a Facecrooks.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Újabb változások a Facebook adatvédelmében
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.