Amikor a Facebook elkezdte megváltoztatni az Idővonal elrendezését, a kiberbűnözők minden trükköt bevetettek, hogy az összes kártékony tevékenységüket valamilyen módon a kedvelt korábbi Idővonal-dizájn visszaállításának lehetőségéhez kapcsolják.

 Most, hogy már az új Idővonal van használatban és mindenki tudja, hogy ez már maradni is fog, a bűnözők más módszerek felé fordultak.

Most már egy Facebook 2013 nevű alkalmazás próbaverziójának ígéretével próbálják rábírni a gyanútlan felhasználókat arra, hogy önként átadják felhasználói nevüket és jelszavukat.

Phishers-Promise-Users-a-Demo-of-the-Facebook-2013-App-2.png

Az adathalászok készítettek egy hamis Facebook bejelentkező oldalt, amelyet egy ingyenes webhosting oldalon helyeztek el. A csalárd oldal felső része pontosan másolja az eredetit, de a többi része ezt az úgynevezett Facebook 2013 alkalmazást hivatott reklámozni, amely lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy „betekintést nyerjenek 2013 világába”.

A kártékony oldal tájékoztatja az áldozatokat, hogy az új Facebook demóverziója csak 24 órán keresztül lesz telepítve, azután a fiókjuk visszaáll a hagyományos Idővonal használatára.

Valójában ilyen alkalmazás nem létezik. A csalók mindössze így szeretnék megtéveszteni az internetezők tömegeit, hogy megszerezhessék belépőadataikat, aztán visszairányítják őket az eredeti közösségi oldalra.

Óvakodjunk az ilyen átverésektől! Ha valaki már átadta volna jelszavát, mielőbb változtassa meg, amíg még megteheti következmények nélkül.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook 2013
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.