A Temple Runból könnyen lehet vesszőfutás

Csak pár nappal az Apple App Store-jában való megjelenés után, néhány weboldal máris kínálgatja a saját, gyanús androidos verzióját a népszerű Temple Run című játék második részének. 

20 millió letöltéssel négy nappal a megjelenés után elmondható, hogy a Tempe Run 2 igazán magasra értékelt játék a fanatikusok közt. Bár az androidos verziót csak január 24-re datálták, máris található néhány oldalon jó pár Temple Run 2-nek tűnő program az Android platformot megcélozva.

A Trend Micro szakértői letöltötték a feltételezett Temple Run 2-t és kielemezték. Szerencsére az alkalmazás nem tartalmazott semmilyen említésre méltó kártékony rutint, azonban reklámértesítéseket küld a felhasználók részére. És sajnos nem tartalmazza az ígért Temple Run 2 játékot.

Egy másik weboldalon szintén ezt a játékot kínálgatták. Közelebbről megnézve az egyik ilyen oldal leírását, a fejlesztő kitett egy nyilatkozatot az alkalmazásról. Bár az oldalon nem volt kártékony rutin, a Temple Run 2 használata során megpróbálja rávenni a felhasználókat, hogy töltsenek le egy „wallpaper” alkalmazást, ami azért meglehetősen gyanús.

Ez nem az első alkalom volt, hogy bizonyos gyanús fejlesztők meglovagolták a Temple Run játék népszerűségét. Mielőtt még kijött volna Androidra, hamis verziók tűntek fel az Android Marketen, amelyeket azután a Google eltávolított. Más népszerű mobilalkalmazásoknak, mint Instagram, Angry Birds és a Farm Frenzy, szintén megvolt a maguk részesedése a kamu verziók piacán a múltban.

A kártékony és magas kockázatú androidos alkalmazások száma 2012-ben elérte a 350 ezret, idén pedig a becslések szerint akár egymillió is lehet.

Érdemes ezért a felhasználóknak előzetesen körülnézniük, mielőtt bármilyen alkalmazást letöltenének. Nem árt, ha elolvassák a letöltőoldal felhasználói kommentjeit, vagy kutatnak kicsit az interneten a fejlesztő hírneve vagy hírhedtsége után is.

Forrás:  TrendLabs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Temple Runból könnyen lehet vesszőfutás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.