A Gangnam Style népszerűségére utaznak

A Gangnam stílus a kiberbűnözők között is nagy népszerűségnek örvend. Kevés ember lehet a világon, aki a Psy név említésére nem tudja, hogy a híres koreai rapperről van szó, akinek az „ügetős” tánca meghódította a világot. Ez a különös tánc most megint lecsapott, de most a számítógépes vírusok világában arat.

Psy és a Gangnam Style tánc népszerűségét kiaknázva a hackerek sokkoló üzeneteket kezdtek terjeszteni az énekesről a Facebookon, mint például azt, hogy az Psy elhalálozott. Az üzenetek természetesen – ahogy már szokás – kártékony linkeket tartalmaznak.

Facebook átverés

Hogy az üzenetet még megdöbbentőbbé tegyék és még jobban felcsigázzák az emberek kíváncsiságát, a link elvezeti az a felhasználókat egy videóhoz, amelyben a Facebook-alapító Mark Zuckerberg „bejelenti, hogy a Facebook be fog zárni”.

Facebook átverés

Persze, mint már korábban sokszor, a videó megnézéséhez a felhasználóknak bele kell egyezniük, hogy letöltenek és telepítenek egy kiegészítőt a böngészőjükhöz. Tehát jobb nem végrehajtani, amit az üzenet kér tőlünk, hacsak nem akarjuk, hogy mi legyünk különböző „malac üzenetek” terjesztői az ismerőseink Facebook falán.

Ha már valaki véletlenül rákattintott a linkre és telepítette a cseles plugint, érdemes mielőbb eltávolítani, hogy megkíméljük ismerőseinket további kártékony üzenetektől a Facebookon.

FireFox esetében ezt a következő módon tehetjük meg: Tools => Add-ons => Extensions, és ott távolítsuk el a hamis YouTube kiegészítőt.
Chrome felhasználóknak ugyanez: a Config menüben Tools => Extensions, és már el is távolíthatjuk.

Forrás: Bkav

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A Gangnam Style népszerűségére utaznak
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.