Újabb adathalász trükk

Egy újabb érdekes adathalász kampányra derült fény, amely az áldozatok kíváncsiságára alapozva próbálja meg rávenni őket, hogy önként átadják az online bankoláshoz szükséges azonosítóikat.

 Az egész történet egy e-maillel kezdődik, melyben azt írják, hogy „Értesültünk a 36 460 dolláros még függőben lévő átutalásról. Kérjük, ellenőrizze bankjánál, hogy az összeg megérkezett-e számlájára!”

Cybercriminals-Rely-on-Users-Curiosity-to-Phish-Out-Their-Banking-Credentials-2.png

Az e-mailnek van egy “tt $36,430.html.” nevű csatolmánya is, amelyet ha megnyitunk, akkor egy pénzátutalásról szóló dokumentum képe tárul elénk. Azonban ez a kép nagyon halovány, alig olvasható, ráadásul 4 másodperc elteltével el is tűnik. Ezek után a kíváncsi internetezőket tájékoztatják, hogy kijelentkeztek az e-mail fiókjukból, és ha látni akarják újra az tranzakciós dokumentumot, akkor jelentkezzenek vissza. 

Ha kiválasztjuk az amúgy egyetlen felkínált opciót, tehát megnyomjuk az „ok” gombot, akkor továbbítanak minket egy jól ismert bank bejelentkező oldalára. Természetesen ez csak egy tökéletes másolata az eredeti oldalnak. És itt rögtön meg is adhatjuk a banki bejelentkező adatainkat. Persze jobban járunk, ha nem tesszük!

Ha be szeretnénk lépni az online bankfiókunkba, minden esetben mi magunk gépeljük be az oldal címét, és ne különböző gyanús linkeken keresztül jussunk oda!

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Újabb adathalász trükk
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.