A banki trójaiak elleni böngészőkiegészítővel és okostelefonról is kezelhető központi menedzsmenttel érkezett meg a G Data új vállalati vírusvédelme, mely már a 12. generációnál tart.

Az androidos kártevők terjedése és a banki trójaiak számának növekedése kihívások elé állította az antivírusgyártókat. A német G Data éppen ezért arra koncentrált vállalati vírusvédelmének új generációjának kifejlesztésekor, hogy megbízható és hatékony védelmet nyújtson e fenyegetések ellen.

A G Data AntiVirus, a G Data ClientSecurity és a G Data EndpointProtection termékek új verziói tartalmazzák a G Data BankGuard technológiát, mely egyedülálló védelmet kínál a banki trójaiakkal szemben. Az Internet Explorer és Firefox böngészőkbe épülő BankGuard bővítmény maga nem vírusirtó, hanem egy megelőző védelmi technológia. A BankGuard eltárolja a böngészők hálózati könyvtárainak tartalmát, és ha egy internetes bankolás során észleli, hogy a fájlok megváltoznak, akkor megszakítja a kommunikációt, majd víruskeresést indít a gépen. Ez a proaktív védelem az összes ma ismert banki trójait megállítja, aminek köszönhetően Németországban több pénzintézmény – közöttük a Commerzbank és a Targobank – olyan megállapodást kötött a céggel, melynek értelmében az ügyfeleik kedvezményesen jutnak hozzá a szoftverhez.

B2B_v12_Dashboard_EN.png

Az új termékverziók emellett vállalati szinten is menedzselhetővé teszik az androidos eszközök vírusvédelmét. „Ez a kérdés élessé vált az elmúlt év során, miután az androidos kártevők száma 2012 második félévében az ötszörösére emelkedett. Minden második percben megjelenik egy új rosszindulatú kód, ami ezt az operációs rendszert támadja, és már nem csupán elszigetelt fertőzésekről, hanem androidos botnetekről is tudunk” – emeli ki Ralf Benzmüller, a G Data víruslaboratóriumának vezetője.

A banki trójaiak elleni védelem és az androidos eszközök vírusvédelme mellett a G Data 12.0 verziójú vállalati termékei az alábbi újításokat tartalmazzák.

  • A G Data MobileAdministrator segítségével a rendszergazdák bármilyen mobil operációs rendszerről, a böngészőből menedzselhetik a vírusvédelem legfontosabb beállításait.
  • A továbbfejlesztett riportfunkciók lehetővé teszik, hogy jelentéssablonokat hozzanak létre és meghatározzák, hogy az egyes jelentéseket milyen címzettek kapják meg automatikusan.
  • A szoftver- és a hardverleltár segítségével könnyebben kezelhetőek a kliensek és előkészíthető a patchmenedzsment.
  • A többlépcsős programfrissítés peer to peer technológiát használ a programfrissítések és a vírusdefiníciók szétosztására a hálózatban, amivel csökkenti a szerverek és a hálózat terhelését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Védelem a banki trójaiak ellen
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.