Facebook: új hírfolyam és adatvédelmi beállítások

A Facebook a napokban megkezdte az új hírfolyam bevezetését, amely jó néhány dolgot megváltoztatott a felhasználói oldalak navigációjában, beleértve az adatvédelmi beállításokat is. (Ide kattintva tekinthetők meg az újítások.)

A régi hírfolyam felületén az adatvédelmi beállítások az ablak jobb felső sarkában helyezkedtek el. Azonban az új kinézeten a bal felső sarokba került át a menü, amelyet egy lakat logó jelez a felhasználó neve mellett.

Amióta a Facebook kihozta a Graph Search funkciót, mely keresőmotorjával a felhasználók rákereshetnek az oldalon belül sokféle tartalomra és adatra, mint bejelölések, státuszok stb., nem is lehetne időszerűbb beállítani az adatvédelmi opciókat, ha eddig nem tette volna meg valaki.

new_privacy_setting_location.jpg

 Az új Facebook adatvédelmi beállítások legördülő menüjében menedzselhető, hogy miként látszódjanak a felhasználó státuszai és tartalmai a Facebook tevékenység naplójában, amely tulajdonképpen a Graph Search adatbázisa, melyből az információkat meríti. Az új hírfolyam és a Graph Search is kilövésre került már, ennek ellenére előfordulhat, hogy még hetekig nem találkoznak velük a felhasználók, de már most érdemes megtenni a lépéseket annak érdekében, hogy a személyes információk teljesen védettséget élvezzenek a Facebookon is.

Javasoljuk, hogy még egyszer mindenki ellenőrizze az adatvédelmi és fiók beállításait, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy semmi nem változott vagy nem került alaphelyzetbe állításra.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook: új hírfolyam és adatvédelmi beállítások
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.