Kiberháborús előkészületek

Keith Alexander tábornok, az amerikai Kiber Kommandó parancsnoka és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) igazgatója arról számolt be a kongresszusnak, hogy három különféle csapatot állítottak össze, hogy megvédjék az ország kiberterét.

„Ezek a nemzetbiztonságot védelmező csapatok nem védekező egységek, hanem támadó jellegűek, amelyek képesek elhárítani a kibertérben a nemzetre leselkedő veszélyeket”, nyilatkozta a szenátus fegyveres szervekkel foglalkozó bizottságának.

„Tizenhárom egység van elkülönítve kifejezetten a küldetésekre, huszonhét csapat pedig a támadó egységeket segíti és a tervezési folyamatokat mozdítja elő.”

Ezek mellett néhány egységet azzal a feladattal láttak el, hogy megvédje a védelmi osztály hálózatát.

A tábornok szerint ezek a csapatok alkotják a kiberstratégia alapját. Kiemelte az antivírusipar előrejelzéseit, miszerint ebben az évben jelentősen emelkedni fog a kibertámadások száma.

„Sokat dolgoztunk annak érdekében, hogy a közös kibercenterek mindegyik harcoló egységnél együtt tudjanak működni a Kiber Parancsnoksággal és hogy hogyan oldjuk meg az információ mozgatását, továbbá, hogy kapják meg a műveleti és a közvetlen támogatást a területeiken működő csapatok. És még többet kell majd tennünk, amikor az egységek online aktivizálódnak” , jegyezte meg az igazgató.

A parancsnokság és irányítás mellett a helyzetfelismerési tudatosság is a stratégia alapvető része.

A legtöbb kibertámadást először a privát szférában észlelik, a valós idejű információmegosztás ezért is létfontosságú. Minden kockázatviselőnek meg kell osztani az adatokat, beleértve az FBI-t, DHS-t, internetszolgáltatókat és a védelmi osztályt is.

„Ha időben észlelni akarunk egy támadást, hogy reagálhassunk, valós időben kell azt látnunk. A cégek, amelyek megosztják az információikat a védelmi osztállyal, védelmet kell, hogy kapjanak az ügyfelek által indított adatvédelmi perek ellen”, tette hozzá.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kiberháborús előkészületek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.