Új módszerrel halásszák facebookos adatainkat

Egy új facebookos adathalász módszer rója köreit az interneten körülbelül egy hónapja.

Egy „A Facebook fiókja blokkolva van” című e-mail üzenet tájékoztatja a felhasználókat, hogy a fiókadatokat meg kell erősíteni, mert a Facebooknak kétségei vannak azok eredetiségével kapcsolatban.

„Olyan visszajelzéseket kaptunk, mely alapján azt gyanítjuk, hogy az Ön fiókja nem valódi. A Facebook egy olyan közösség, ahol az emberek megosztanak és kommentelnek dolgokat a valódi személyazonosságukat használva. Kérjük, hogy erősítse meg a Facebook fiókja valódiságát az alul található linkre kattintva!”, kéri az átverős e-mail.

„Minden olyan fiók, melyet 24 órán belül nem erősítenek meg, törölve lesz adatbázisunkból és a felhasználó többé már nem lesz képes azt használni. Köszönjük figyelmét!”, folytatódik az e-mail egy kis fenyegető ráhatással.

A link, amelyre kattintani kellene megerősítés céljából, egy Facebook adathalász oldalra visz, ahol az áldozatokat megkérik, hogy adják meg e-mail címüket és jelszavukat. Miután ezt megtették, megjelenik egy második oldal, amely további a fiókkal kapcsolatos információkat kér. Végül egy harmadik adathalász oldal arra kéri a gyanútlanokat, hogy adják meg bankkártyaadataikat.Facebook-Phishing-Scam-Your-Account-May-Not-Be-Authentic-2.pngAmennyiben valaki egy ilyen e-mailbe futna bele, jobb, ha azonnal törli! Ha már áldozatul estünk, azonnal változtassuk meg jelszavunkat és vegyük fel a kapcsolatot a pénzintézetünkkel, mielőtt a bűnözők hozzáférhetnének a bankszámlánkhoz.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Új módszerrel halásszák facebookos adatainkat
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.