Adatvédelmi hiányosságok a Facebook felhasználók részéről

A Marketo blogja által készített tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy Facebookot folyamatosan körülvevő és egyre fokozódó adatvédelmi aggályok, továbbá a Graph Search kereső közeledő, világszintű megjelenése ellenére is van legalább 13 millió felhasználó, akik soha nem nyúltak még az adatvédelmi beállítások menüponthoz.

A Graph Search megjelenése – egy új funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bejegyzésekben és képek között kutassanak – meglehetősen komoly visszhangot váltott ki az adatvédelmi kérdésekre kényes közösségi oldal használók és az adatvédelemmel foglalkozó szervezetek körében.

Azonban a Marketo infografikája azt mutatja, hogy nem mindenki tartja a lépést az adatvédelmi problémákkal. A tanulmány rávilágít, hogy a facebookozók 28%-a oszt meg mindent, vagy majdnem mindent olyan felhasználói csoportokkal, amelyek nem csak az ismerősöket tartalmazza és a felhasználók 11%-a szerint már legalább egyszer megpróbáltak bejutni a fiókjába, az ő engedélye nélkül. Talán egy extra lökést adhat a kényelmes felhasználóknak az adatvédelmi beállítások szigorításához, hogy ha tudják, hogy a munkaadók 91%-a világítja át a munkára jelentkezőket azok Facebook profilja alapján.

A Graph Search hamarosan mindenkit érintő megjelenése adja a legjobb apropót ahhoz, hogy most már mindenki elmerüljön az adatvédelmi beállítások útvesztőjében, ha eddig nem tette volna meg.

Érdemes átfésülni a képeket és helyszín megjelöléseket (location tag), hogy megbizonyosodjunk afelől, megfelelően védettek-e adataink és leszedni a ránk vonatkozó megjelöléseket mindenről, amivel nem akarjuk, hogy bárki is kapcsolatba hozzon minket. Ha valaki azt gondolná, hogy az ő oldala megfelelően zárolt az illetéktelenek előtt, azért fusson át rajta még egyszer, hosszútávon tényleg kifizetődő, ha személyes adataink megfelelő védelemben részesülnek.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Adatvédelmi hiányosságok a Facebook felhasználók részéről
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.