Hamis Vasember 3 streaming oldalak terjednek a közösségi médiában

Amíg a rajongók tömött sorokban állnak a mozipénztáraknál, hogy láthassák a Vasember 3-at, sokan inkább az internetet kutatják kalózmásolatok és ingyenes filmstreamelő oldalak reményében. Ez jó alkalmat kínál a rossz fiúknak, hogy bevessék trükkjeiket a keresgélő felhasználók ellen.

Egy egyszerű Google kereséssel több száz weboldal található, melyek fennen hirdetik, hogy a Vasember 3 streamelhető náluk. (A filmet már vetítik néhány országban, de például az USA-ban még nem, ezért is meglehetősen nagy a film iránti igény.) Ezek az állítólagos streammel rendelkező oldalak népszerű blogkiszolgálókra fészkelik be magukat, legalább fele a Tumblr-en található.

Ha meglátogatjuk őket, felkérik a felhasználót, hogy töltsön le egy videotelepítő fájlt. Ez a fájl pusztán egy legális videolejátszót tartalmaz. Azonban ez a lejátszó arról hírhedt, hogy korábban már agresszív hirdetések megjelenítésére használták. Mellesleg a lejátszó alkalmas pornográf anyagok letöltésére és megtekintésére is.

Ezek a legális fájlok a későbbiekben könnyedén kicserélhetők kártevőkre akár. Ezért nem is lenne meglepő, ha hamarosan kártevőt tartalmazó weboldalak tűnnének fel, Vasember 3 streamelő oldalnak álcázva magukat.

Néhány bűnöző már a Facebookot használja az állítólagos Vasember 3 oldalakhoz vezető linkek terjesztéséhez. A felhasználók akár a hírfolyamukban is találkozhatnak ezekkel. A linkekre kattintva átirányítják őket olyan helyekre, ahol felméréseket töltetnek ki velük, ezzel is gazdagítva a bűnözők számláját, nem beszélve arról, hogy ismerőseiket is teleszemetelik ugyanezzel a bejegyzéssel.

freeironman3fake.jpg

 Szükségtelen is mondani, hogy ezek az oldalak nem fognak elvezetni a Vasember 3 filmhez. Sőt, néhány az oldalak közül még megpróbálkozik kihúzni a felhasználókból hitelkártyaadatokat is, ami azért már elég gyanús.

A Vasember 3-hoz hasonló nyári kasszasikerek tipikus csalik, amelyet a kiberbűnözők bevetnek, hogy a felhasználókat a saját, sötét weboldalaikra csalják, amelyek kártevőket és kitöltendő kérdőíveket tartalmaznak. Tehát jól gondoljuk meg, hogy mire kattintunk!

Forrás: Security Intelligence Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hamis Vasember 3 streaming oldalak terjednek a közösségi médiában
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.