A facebookozókat is megdöbbentette a gyermekrákra építő csalás

A New Jersey-i Darcie Lutz azért hozott létre egy Facebook oldalt, hogy támogasson egy ohiói édesanyát, akinek a négy éves fiát – állítása szerint – a rák egy ritka fajtájával diagnosztizálták. Azonban az anyát, Emily Creno-Kinget most azzal vádolják, hogy fia betegségét csak kitalálta, hogy adományt szerezzen. 

Emily egy ritka betegségben, a kisagyi hipertenzióban szenvedőket támogató online csoport tagja volt, ahol is megosztotta fia problémáját a többiekkel. Lutz úgy érezte, hogy tennie kell valamit a gyermek érdekében, ezért készített egy Facebook oldalt.

Azonban Lutz egyik barátjának fenntartásai voltak az esettel kapcsolatban, amit megosztott Lutzcal is. Az ügyet jelenleg is vizsgálja a rendőrség, bár egy helyi gyermekkórház máris megerősítette, hogy Emily fia egyáltalán nem beteg.

“Visszatekintve az ügyre, mindegyikünknek voltak megválaszolatlan kérdéseink a gyermek betegségével kapcsolatban, de sosem gondoltuk volna, hogy ez lesz”, mondta Lutz. “Azt hittük, hogy, ismerjük Emilyt… Nagy csapásnak éreztem ezt, különösen, mert hagytam, hogy az emberek is tudomást szerezzenek a dologról, majd arról is, hogy mindez nem igaz. Nehéz lesz ismét visszanyerni a bizalmukat.”

Az esetből is látszik, mennyire fontos, hogy a facebookozók alaposan megvizsgálják, mi is állhat egy online jótékonysági kezdeményezés hátterében, mielőtt pénzt adományoznának. Sajnos a csalók gyakran próbálnak az érzelmeinkre hatni olyan témákkal, mint a rák vagy egyéb tragédiák, és amíg az emberek természetesnek érzik, hogy segíteniük kell, egy kis körültekintés sosem árt.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A facebookozókat is megdöbbentette a gyermekrákra építő csalás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.