Biztonságban az online világban

Figyelembe véve azt a temérdek kártevőt, adathalász kísérletet és egyéb csalást, amelyek manapság fertőzik az internetet, meglehetősen nehezen kerülhető el, hogy áldozatul ne essünk valamely kiberfenyegetésnek, amikor közösségi oldalakat használunk.

Azonban ha megfogadunk néhány hasznos tippet, jelentősen csökkenthetjük a kiberbűnözők esélyeit.

Következzen hát hat jó tanács a ThreatTrack Securitytől:

1. Ellenőrizzük közösségi hálózatunk általános és adatvédelmi beállításait. A weboldalak többsége felajánl haladó beállításokat is, amelyekkel megszabhatjuk, hogy csak bizonyos személyek vagy csoportok láthassák bejegyzéseink vagy adatlapunk tartalmát.

2. A szülők által a gyerekek számára sokszor hangsúlyozott „Ne beszélj idegenekkel!” szabály sikeresen alkalmazható a kibertérben is. Azonban ebben a közegben a felnőtteknek is ajánlatos ezt betartani! A virtuális láthatatlanságba burkolózva a csalók könnyen elnyerhetik bizalmunkat, hogy hasznot húzzanak belőlünk.

3. Mindig érdemes bonyolult jelszót használni. Ha egy szolgáltatást, amely egyszerű szövegként tárolja a jelszavakat, feltörnek, sokat nem lehet tenni, azonban ha minden oldalhoz különböző, nehezen kitalálható jelszót használunk, akkor ezzel jelentősen növelhetjük fiókjaink biztonságát. Ha valakinek nem megy a jelszavak megjegyzése, az próbálkozhat a jelszómenedzser szoftverekkel, amelyek segítenek a rendszerezésben és a visszaemlékezésben.

cyber attack

4. A személyes képeket tartsuk meg privátként! Az internetet elárasztották a különféle személyekről készített képek, különösen hölgyeket ábrázolók, természetesen a képek birtokosának jóváhagyása nélkül.

5. Ne osszunk meg mindent! A személyes információk, mint a házi kedvenc nevének, a születésnapnak, az édesanya leánykori nevének megosztása nem tűnhet veszélyesnek, azonban az okos bűnözők minden, még a legjelentéktelenebbnek tűnő információdarabkát is képesek felhasználni átveréseikhez, csalásaikhoz.

Az aktuális helyzet felfedése szintén veszélyes lehet, hiszen akár a betörők is felhasználhatják az információt, hogy a megfelelő időben – a tulajdonos távollétében – rabolják ki valakinek a lakását.

6. Figyeljünk az internetbiztonsággal foglalkozó legfrissebb hírekre! Folyamatosan új csalásokról, kártevőkről és más fenyegetésekről szóló figyelmeztetések látnak napvilágot, amelyek ismerete megóvhat bennünket a későbbi problémáktól.

Forrás: Softpedia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonságban az online világban
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.