Kártékony játékok a Google Playen

A Rovio szoftverfejlesztő cég Bad Piggies című játéka jelentős népszerűséggel bír az androidos felhasználók körében. Így, mint várható volt, a kiberbűnözők is megpróbálják saját hasznukra fordítani a játék közkedveltségét.

Az F-Secure felfedezett egy „Bad Pigs” nevű játékot a Google Play piacterén. A leírása nagyban hasonló az eredeti „Bad Piggies” játékhoz, és már több mint 10 000 androidos felhasználó töltötte le 2013. május 25. óta, amikor is felkerült a piactérre.

Az AppBrain androidos alkalmazás portálon a Dan Stokes által fejlesztett játékot az első helyen rangsorolják.

Akkor mégis, hogyan jöttek rá a szakértők, hogy valami bűzlik a program körül?

Először is, Stokes úr e-mail címe elég különös: hgfdhsdgjhd@gmail.com. Emellett az alkalmazás reklámikonokat is elhelyez az asztalon, hirdetéseket tol a képünkbe, hozzáfér a fiókjainkhoz, figyeli a böngészési előzményeinket és megosztja a felhasználó tartózkodási helyét a készítőjével.

Továbbá, jó sok engedélyt kér személyes információk eléréséhez, tároláshoz, fejlesztői és rendszereszközökhöz.

Ugyanezen fejlesztőnek van két másik hasonszőrű alkalmazása is, egy hamis Fruit Chop Ninja és a Paper Toss 2 című játék.

Malicious-Bad-Pigs-App-Identified-on-Google-Play-2

Az Android/FakeInst.CI-nek elnevezett kártékony alkalmazásokat jelentették a Roviónak és a Google-nek, ennek eredményeképp el is távolították azokat a Google Playről. Azonban az androidos felhasználóknak résen kell lenniük, mert ezek az alkalmazások bármikor újra felbukkanhatnak.

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kártékony játékok a Google Playen
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.