Mobilos kártevők: átlépték a fenevad számát

A G Data Security Labs már több mint 666 666 darab kártevőt regisztrált az Android platformra 2013 júniusára.

Az időzítés nem is lehetett volna megfelelőbb: június ugyanis hatodik hónapja az évnek. Ebben a hat hónapban a G Data Security Labs szakértői tanúi voltak, ahogy elérték és átlépték a fenevad biblikus számát, ugyanis több mint 666 666 egyedi androidos kártevőt halmoztak fel adatbázisukban. És ez a mennyiség várhatóan folytatja egyre gyorsuló ütemű növekedését.

Három évvel ezelőtt az androidos kártevők fejlesztése még csak gyerekcipőben járt, és a mobiltelefonokat célzó támadások is sokkal ritkábbak voltak. Azonban a felhasználókra leselkedő veszélyek növekedési üteme állandósult, különösen az androidos okostelefonok és tabletek gyors terjedésének eredményeképpen.

RTEmagicC_666666.en_01.png

A kártevők számának növekedési üteme 2013 első fél évében

 

A kártevők fejlesztése az idegesítően vicces alkalmazásoktól kezdve a pénzt kasszírozó alkalmazásokig, root kártevők, mTAN kémprogramok, hirdetőprogramok létrehozásáig széles skálát ölel fel, és ezek egyre komolyabb kellemetlenséget okoznak a digitális világba merészkedőknek.

Forrás: G Data Security Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mobilos kártevők: átlépték a fenevad számát
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.