Egy érdekesnek tűnő kártevő fertőzi számos európai ország, köztük Belgium, Hollandia és Németország felhasználóinak számítógépeit. Csak néhány információ áll rendelkezésre erről a titokzatos kártevőről, de azok szerint, akiknek a gépét megfertőzte, úgy tűnik, hogy ez egyfajta BIOS kártevő.


A ThreatTrack Security szakértői azt mondják, hogy ez a fenyegetés nagyban hasonlít a zsaroló kártevőkhöz, azzal a különbséggel, hogy ez nem követel váltságdíjat.

Helyette, amikor az áldozat fertőzött számítógépe bebootol, megjelenik egy bakelitet pörgető női DJ képe ANSI art stílusban megalkotva és következő üzenet: „ZENÉT LOPSZ, LEZÁROM A SZÁMÍTÓGÉPEDET!”. Ezek után már például nem lehet bootolni CD-ről vagy USB-ről, és megszűnik az elérés a BIOS-hoz is.

BIOS-Malware-Displays-You-Steal-Music-I-Lock-Your-PC-Message-on-Infected-PCs-2
Bizonytalan, hogy a kártevő hogyan terjed, de valószínűsíthető, hogy BitTorrent weboldalakról töltődik le.

A nagy kérdés, hogy ki áll emögött? Esetleg egy random kártevő kreátor csak szórakoztatja magát, vagy egy dühödt zeneszerző az, akinek elege van abból, hogy műveit lekalózkodják

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jogvédő kártevő?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.