Justin Bieber és Psy után Jackie Chan is áldozattá vált

Jackie Chan, a híres színész-harcművész annak ellenére él és virul, hogy számos közösségi oldalon a haláláról szóló pletykák keringenek.

Jacki Chan a halálhírkacsa legújabb áldozata. A Hoax Slayer (kacsavadász) szerint jó néhány helyen halálhírét keltették a színésznek.

„Hollywoodi Rendkívüli Hírek – Jackie Chan halálát lelte egy veszélyes kunszt kivitelezése közben. Lezuhant egy épület 12. emeletéről. A rendőrség még vizsgálja az esetet. Itt megnézheti a végzetes mutatványról szóló videót!”, kiáltja világgá az egyik kamu hír.

A másik talán még elvetemültebb: „Ma reggel elhunyt Jackie Chan egy film forgatása közben az ausztriai Kitzbühelben. Az előzetes osztrák rendőri jelentések szerint a színész több mint 50 lábnyit zuhant a Hahnenkamm hegység egy távoli részén egy jelenet felvétele során. Egyéb részletek nem ismertek.”

Ezek a celebritások halálhírét keltő kacsák ártalmatlannak is tűnhetnének, valójában azonban az internetes csalók ezeket felhasználva csalogatják gyanútlan áldozataikat különböző gyanús tartalmú weboldalakra vagy veszik rá őket felmérések kitöltésére, amelyekből befolyó pénz azután a bűnözők számláját hizlalja. Szóval érdemes egy-egy ilyen hír valóságtartalmát egyéb forrásból is leellenőrizni, mielőtt megosztanánk másokkal.

 

Hoax-Alert-Jackie-Chan-Dies-After-Perfecting-Deadly-Stunt-2

Jelen esetben nagyon sokan ráharaptak a történetre, úgyhogy Jackie Chan végül megosztott saját magáról egy fotót a Facebookon, bizonyítandó, hogy kutya baja.

„Helló mindenki! Tegnap hajnal 3-kor éppen Indiából repültem Kínába. Esélyem sem volt aludni vagy akár csak rendbe rakni a házamat, amikor hazaértem, mivel először mindenki azért hívott, hogy gratuláljon a bulvársajtóban emlegetett eljegyzésemhez, aztán pedig azért hívtak, hogy életben vagyok-e még” – írta a színész a Facebookon, majd így folytatta: „Ha meghalnék, ígérem, hogy közzéteszem! Most mindenesetre készítettem egy fotót a mai dátummal, arra az esetre, ha nem hinnének nekem. Amúgy köszönöm az aggódást és puszi mindenkinek!”

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Justin Bieber és Psy után Jackie Chan is áldozattá vált
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.