A rendvédelmi szervek egyre gyakrabban fordulnak a Facebookhoz, hogy növeljék a bűnözők elfogásának esélyeit.

Nem riadnak vissza a fotóalbumok átnyálazásától a státuszfrissítések bíróság előtti bizonyítékként felhasználásáig sem, tehát amit csak mondasz vagy teszel a Facebookon, valódi következményekkel járhat.

Valószínűleg ezeket senki sem említette a 23 éves floridai Matthew Olivernek, aki képes volt válaszolni egy, a helyi sheriff hivatalától származó bejegyzésre, amely az ő fényképét és elfogatóparancsát tartalmazta. Olivért egy pénztárca eltulajdonítása miatt körözték.

Meg fogtok fizetni ezért… hinni egy ilyen p.csfejnek… és sárba taposni a nevemet… , Pasco megyében csak hülyék dolgoznak a rendőrségen, ezért történhetnek ilyen dolgok.”, írta az oldalon.

12993596_l

Folytatásként pedig alibit igazolt magának, leírta, hogy éppen kórházban volt, amikor a bűneset történt, ezért aztán nem is lehet ő az elkövető. Azonban a rendőrség felhasználta ezt a kommentjét -amelyet több mint 400-szor osztottak meg – , hogy megtudják a gyanúsított tartózkodási helyét és letartóztathassák. Oliver folytatta a kommentelést, folyvást összeakadva olyanokkal, akik viccből megosztották a körözési fotóját.

Később, letartóztatásakor ő maga is elismerte, hogy tudta, hogy a folyamatos kommentelés a lebukásához vezethet. 

A fenti történet meglehetősen extrém példa volt, de a tanulság mindig ugyanaz: gondoljuk meg, mit teszünk közzé a Facebookon!

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kockázatos facebookozás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.