Jól működik a CloseGap technológia

A G Data márciusban mutatta be a vírusirtó termékeibe integrált CloseGap technológiát, mely most esett túl első vizsgasorozatán. A megmérettetések kiválóan sikerültek, az AV-Comparatives tesztlaboratórium a legmagasabb Advanced+ minősítést ítélte a gyártónak.

A német G Data több mint 10 éve két független vírusirtó motort integrál védelmi termékeibe. A több éves belső fejlesztés eredményeként idén áprilistól az egyik szignatúramotor már saját gyártású, a védelem elve pedig átdolgozásra került.

Az úgynevezett CloseGap Active Hybrid technológia lényege, hogy míg az első motor hagyományos vírusszignatúra-alapú védelemként viselkedik, a második, saját fejlesztésű védelmi vonal a gép kritikus rendszerterületeinek változását is figyeli, és beavatkozik, ha az első motor olyan kódot engedne át, mely ezeken a területeken módosítana állományokat.

A technológia segítésével a G Data nagymértékben csökkentette szoftvereinek erőforrás-igényét is, a cég saját mérései szerint vírusirtói már a gyorsak mezőnyébe tartoznak. A sebességet emellett tovább növeli az AutostartManager funkció, melynek segítségével a felhasználók elhalaszthatják vagy letilthatják a gépükre telepített egyéb szoftverek indulását, ezzel jelentősen lerövidítve a bootolás idejét.

logo_rw_adv+_jul2013

A független tesztlaboratóriumként közismert AV-Comparatives most hozta nyilvánosságra legutóbbi értékeléseinek összesített eredményét, melyen több más gyártó mellett a G Data is a legmagasabb, Advanced+ minősítést szerezte meg. Ez alátámasztja, hogy az új technológián alapuló védelem a korábbi években megszokotthoz hasonló hatékonysággal teszi a dolgát, és szűri ki a kártevőket. A G Data termékei angol, illetve német kezelőfelülettel érhetőek el Magyarországon, a https://virusirto.hu oldalon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jól működik a CloseGap technológia
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.