Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda a hackerek eszköztárának széles skáláját alkalmazza a gyanúsítottak megfigyelése során. A közhiedelem szerint az ügynökség erősen támaszkodik a hekkelésre már vagy tíz éve, de az alkalmazott technikákat ritkán tárják a köz elé.

A The Wall Street Journal riportja szerint az FBI olyan szoftvereket használ, amelyek titkosítják a kommunikációt, de néhány olyat is bevet, amelyek lehetővé teszik a hatóságok számára, hogy egy laptop vagy akár egy androidos telefon mikrofonja felett átvegyék az uralmat.
Egy korábbi FBI-hivatalnok közzétette, hogy az ügynökség hackereket alkalmaz, hogy saját eszközöket fejlesszenek számára. Vagy akár meg is vásárolják a hasonló feladatokra képes programokat a magánszektor cégeitől.
Érdekes, hogy ezeket az eszközöket főként terrorizmussal és szervezett bűnözéssel kapcsolatos bűncselekmények és gyermekmolesztálás kapcsán vetik be. Viszont abszolút nem használják őket a kiberbűnözők ellen, mert az FBI attól tart, hogy a gyanúsítottak felfedezhetik és közzétehetik a technikákat.
18931064_l
A hackerprogramokat rendszerint távolról telepítik, rávéve a célszemélyt, hogy megnyisson egy okosan kreált dokumentumot vagy rákattintson egy linkre. Egyes esetekben USB kulcsot használnak a kémprogramok elhelyezésére.
A begyűjtött adatokat egy speciális egység fésüli át, hogy kiszűrjék a valóban fontos információt. Normál esetben mindenképpen körözési parancs szükséges, azonban ha az eszköz csak IP vagy e-mail címeket gyűjt, egy kisebb erejű bírósági határozat is megteszi, különösen, ha a programot a távolból helyezték el.
Az amerikai kormányzatot össztűz alá vette a média és a közvélemény a kiszivárogtató Edward Snowden-eset miatt, amely felfedte, hogy az NSA kémkedik a saját állampolgárai után. Másrészt az NSA-tól eltérően a bűnügyi szervek csak nagyon speciális ügyek kapcsán vetik be a hackertechnikákat.
Az állampolgári jogok támogatói rámutatnak, hogy tiszta törvényi útmutatók kellenek, hogy az emberek biztosak lehessenek benne, hogy a hackereszközöket a megfelelő célra használják.
Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hackereszközökkel él az FBI
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.