Bajt okozhat a túlzásba vitt posztolás

Sokan küzdenek azzal, hogy miképp növeljék adataik biztonságát a Facebookon, elrejtik fotóikat, limitálják a profiljuk megtekintését és csak nagyon kevés ismerősfelkérést fogadnak el.

Azonban a Facebook egy kiváló eszköz a krónikus, mindent megosztók számára, és ahogy egy nemrégiben készült brit egyetemi tanulmány megállapítja, ezek a felhasználók jelentős károkat okozhatnak a személyes kapcsolataikban.

“Érdemes szem előtt tartani, hogy azokat az információkat, melyeket ’barátainknak’ posztolunk, valójában nagyon sokféle kategóriába tartozó ember látja, partnerek, barátok, családtagok, kollégák és távolabbi ismerősök. És mindegyik csoport másfajta nézőpontból szemléli a megosztott adatokat.

A kutatásunk megállapította, hogy azok, akik gyakran tesznek ki fotókat a Facebookra, azok a való életbeli kapcsolataik esetleges tönkretételét kockáztatják. Ez azért van, mert az emberek – és itt nem a nagyon közeli barátokról és hozzátartozókról beszélünk – úgy tűnik, hogy nem viszonyulnak jól azokhoz, akik állandóan képeket osztanak meg magukról”, nyilatkozat a kutatás vezetője, dr. David Houghton.

10796898_s

A tanulmány keretében végzett kutatás, amelyet a “A bejelölők öröme” elnevezéssel folytattak, megerősíteni látszik, amit már sok Facebook-felhasználó tud: a facebookos megosztóbajnokok kifejezetten idegesítőek.

Azonban a kutatás képes volt rámutatni a túlzásba vitt információmegosztás árára is, amelyet korábban még konkrétan nem határoztak meg. Amíg a Facebook hatékony fotómegosztó lehetőségeivel életünk minden pillanatát kitehetjük a weboldalra, könnyedebben, mint valaha, addig sokszor a legjobb az, ha önfegyelmet gyakorlunk és megtartjuk személyes információinkat privátnak.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bajt okozhat a túlzásba vitt posztolás
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.