Egy új csalás terjed a Facebookon, amely az Instagram PC-s változata letöltésének lehetőségével kecsegteti a felhasználókat. Természetesen ilyen alkalmazás nem létezik, de a Symantec jelentése szerint már több mint 4000 ember posztolt az átverésről a Facebookon és a Twitteren.

Az alkalmazás azt állítja, hogy a PC-felhasználók telefon nélkül is használhatják az Instagramot. Amikor valaki a hamis alkalmazás linkjére kattint, rögtön elé tárul egy valódinak tűnő Instagram bejelentkező képernyő.

Miután megtörtént a belépés, azonnal belefutnak egy letöltési hibába, és az alkalmazás arra bátorítja őket, hogy próbálják meg ismét és osszák is meg alkalmazást a Twitteren, Facebookon és Google+-on.

Természetesen, mint az ilyen csalások nagy része is teszi, az “Instagram PC-re” arra kéri a felhasználókat, hogy töltsenek ki egy felmérést a letöltési problémával kapcsolatban, amelyben persze meg kell adni személyes információkat is. A jól értesült facebookozók azonnal átlátnak egy ilyen jellegű átverésen, de a Symantec jelentése szerint a kiberbűnözők újra és újra megpróbálkoznak ezekkel.

“Ha közösségi oldal felhasználója vagy, akkor jó, ha tudod, hogy a bűnözők mindent megtesznek, hogy rávegyenek belépő adataid kiadására, különböző gyanús alkalmazások telepítésére vagy kódok másolására-beillesztésére egyes weboldalakon.

Tehát senki ne kattintson gyanús linkekre, és jelentsen bármilyen gyanús dolgot a Facebook és más közösségi oldalak jelentési funkcióját kihasználva! Ezt a taktikát kell használni, mert ez beválik”, írja a jelentés.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Instagram PC-re
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.