Nagy üzlet a Facebook „teleszemetelése”

Nap mint nap mindenki belefuthat azokba az idegesítő linkekbe a Facebook rajongói oldalakon, melyek olyan dolgokkal kecsegtetnek, mint ingyen iPad vagy hozzáférés celebek szaftos szexvideóihoz, vagy akár „rendkívüli hírek” arról, hogy a Facebook fizetőssé válik.

Ezeket a spam linkeket az intelligens internetfelhasználók egyszerűen figyelmen kívül hagyják, azonban egy olasz kutatócsapat elvégzett egy számítást, amely azt a meglepő eredményt hozta, hogy az ilyen spam linkek nagyobb üzletet jelentenek, mint bárki gondolhatná.

Miután Facebook-oldalak ezreit megvizsgálták, megállapították, hogy ezek a linkek hozzávetőlegesen évente 200 millió dolláros bevételt termelnek készítőiknek.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/09/18917893_l.jpg

„A spammerek átlagosan 13 dollárt kapnak egy poszt felviteléért olyan oldalak esetében, amelynek átlagosan legalább 30 ezer rajongója van. Ez az összeg 58 dollárra is feltornászható bejegyzésenként a 100 ezres rajongói táborral rendelkező oldalak esetében”, nyilatkozta a kutatás egyik vezetője. „Ez alapján elmondhatjuk, hogy az analizált oldalak a posztjaikkal 18 ezer dollár körüli bevételt generálnak naponta, és ezt felszorozhatjuk az év 365 napjával.”

Az olasz kutatók még egy spamterjesztővel is felvették a kapcsolatot, aki gyakorlatilag megvédte a tevékenységét azzal, hogy ők csak tulajdonképpen tartalmat produkálnak a Facebooknak és ezeket nem is tiltják le. A kutatók azonban nem túl szívélyesen azt válaszolták neki, hogy a linkjei egyetlen célja az anyagi haszonszerzés.

„Az ebben az üzletágban érintett emberek számára az egyetlen valós ok a folytatásra a profit. Még egy olyan személyt is találtunk, aki épp egy oldalt árult 1000 dollárért, melyet a bostoni terrorista támadás áldozatainak dedikáltak.”

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nagy üzlet a Facebook „teleszemetelése”
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.