Veszélyben a Vodafone ügyfelei

Meghackelték a Vodafone Németországot, ismerte el a cég képviselője kedden. Körülbelül 2 millió ügyfél adatait tulajdonították el a kiberbűnözők. A szóvivő szerint a támadás hihetetlenül kifinomult módszerrel történt, feltehetően belsős ember segítségével.

Az ellopott információ között van név, nem, születési dátum, bankszámlaszámadatok és banki kódok. Hitelkártyaadatok, jelszavak, PIN kódok, telefonszámok és tranzakciós adatok nem kerültek a hackerek kezei közé, biztosította a Vodafone Németország az ügyfeleit.

A cég azt is tisztázta, hogy csak a Vodafone Németország ügyfelei érintettek az incidensben. Azonnal reagáltak a támadásra, amint észlelték azt, és rögtön értesítették a bűnüldöző szerveket.

A hatóságok azt kérték a telekommunikációs cégtől, hogy a behatolást egyelőre ne tegye közzé, mert ez kockáztatná a nyomozás sikerét. Időközben a rendőrök beazonosították a lehetséges gyanúsítottakat, akiknél házkutatást is tartottak.

Az adatlopással érintett ügyfeleket a cég értesítette, és kiemelték, hogy a megszerzett információk önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy pénzösszegeket vegyenek le bankszámlákról.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/09/10642042_l.jpg

Azonban figyelmeztették a felhasználókat, hogy a kiberbűnözők megpróbálhatják felhasználni a lopott adatokat arra, hogy megtévesztő adathalász e-mailekkel bombázzák őket a jelszavaik és hitelkártyaadataik megszerzése érdekében.

A Vodafone hangsúlyozta, hogy ők soha nem kérik ügyfeleiktől a bizalmas adataikat. Az érintettektől azt kérték, hogy figyeljék a gyanús e-maileket és a bankszámlájukkal kapcsolatos szokatlan eseményeket.

„A cég a legmagasabb követelményeknek megfelelő IT rendszerekkel rendelkezik, amelyeket rendszeresen frissítünk és egyre jobban kiterjesztünk. A Vodafone továbbra is megtesz minden szükséges óvintézkedést, hogy még tovább javítsa a rendszerek biztonságát, hogy megvédje azokat a jövőbeni virtuális támadásoktól”, nyilatkozták közleményükben.

Forrás: Softpedia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Veszélyben a Vodafone ügyfelei
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.