Az FBI internetes bűnözéssel foglalkozó részlege (IC3) arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők az FBI hivatalnokainak a nevében küldenek ki átverési szándékú e-maileket.

Sokféle létezik ezekből a spam levelekből, de az a tipikus, hogy mindegyik arról értesíti a címzetteket, hogy nagy összegű pénzt nyerhetnek.

A nigériai “419-es típusú” csaló e-mailek, amelyekben akár rendvédelmi szervek nevét is felhasználják, már jó ideje keringenek netszerte, azonban az IC3 továbbra is kap bejelentéseket és panaszos leveleket olyan felhasználóktól, akik még mindig kapják ezeket.

A legutolsó adagot meglehetősen pofátlanul, egyenesen az FBI igazgatója, James B. Comey nevében küldték ki az áldozatoknak.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/09/13205365_l.jpg

„Sem kormányzati ügynökségek, sem kormányhivatalnokok nem küldenek kéretlen e-mail üzeneteket az állampolgárok részére. Az Egyesült Államok kormányhivatalai a betartják a törvényes utat, és a megfelelő csatornákat használják, ha fel akarják venni a kapcsolatot az polgárokkal”, figyelmeztetett az IC3.

„Senkinek nem ajánlott kéretlen e-mailekre válaszolni vagy beágyazott linkekre kattintani az ilyen üzenetekben, mert ezek vírusokat és kártékony szoftvereket tartalmazhatnak.”

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az FBI-t sem kímélik
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.