Megalakult a brit „FBI”

Az újonnan létrehozott bűnüldöző ügynökség felveszi a harcot azokkal a szervezett bűnözőkkel, kiberbűnözőkkel, nemzetközi csalókkal, határon átnyúló bűnözői hálózatokkal és bandákkal, gyermekmolesztálókkal, amelyek a világháló sötétjében bujkálnak.

„Az NCA (National Crime Agency – Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) az egész Egyesült Királyságot lefedő szerv, amelynek megvan a kapacitása ahhoz, hogy szembeszálljon a komoly és szervezett bűnözéssel olyan területeken is, ahol korábban csak részleges sikereket értek el, mint a kiber- és gazdasági bűnözés, és hatékony lehet ott is , ahol a hatásfok növelésére van szükség, mint a gyermekek védelme és az embercsempészés”, kommentálta az NCA létrejöttét Keith Bristow igazgató.

„Az NCA fog a középpontjában állni annak a megreformált igazgatási tervnek, amely koordinálja a harcot az Egyesült Királyság legagyafúrtabb és legártalmasabb bűnözőivel szemben”, tette hozzá.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/10/6164759_l.jpg

Az ügynökség 4000 tisztviselőt foglalkoztat, és megvan az ereje és mandátuma ahhoz is, hogy vezesse és koordinálja a rendőrséget és bűnüldöző szervezeteket is.

Az NCA-nek négy parancsnoksága van, mindegyik egy bizonyos bűncselekmény-kategóriára fókuszál: szervezett bűnözés – határrendészet, gyermekkizsákmányolás – online védekezés, gazdasági bűnözés és a Nemzeti Kiberbűnözés Elleni Egység.

„Britanniát egy ellenséges környezetté szeretnénk tenni a szervezett bűnözők számára az NCA vezetésével”, nyilatkozta Therese May belügyminiszter az NCA startjakor.

„Első alkalom, hogy van egy olyan hírszerző ügynökségünk, amely fáradhatatlanul zúzza szét a szervezett bűnözőket itthon és külföldön, és megvan az ereje hozzá, hogy más ügynökségek munkáját is ennek érdekében koordinálja”, tette hozzá May.

„Az új Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség létrejötte azt jelenti, hogy nem marad búvóhely az embercsempészeknek, kiberbűnözőknek és drogbáróknak.”

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megalakult a brit „FBI”
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.