Bűnöző elfogásához vezetett egy Facebook-poszt

Ami a Facebook egyik legnagyobb hátránya, az egyben a legnagyobb erőssége is: bármit a világ tudomására hozhatunk nagyon rövid időn belül.

 Az oldal ezen tulajdonságát a múlt héten egy tulsai nő jó cél érdekében használta fel, egy bűnöző kézre kerítésére, aki kirabolta a nagyszüleit. Miután október elsején egy késsel fenyegetőző férfi kirabolta a nagyszülőket, Beki Atkins azonnal kiposztolta az elkövető személyleírását a Facebookra.

Több mint 9000-szer osztották meg a bejegyzést, és nem sokkal később Atkins kapott is privát üzenetben egy tippet az állítólagos rabló sógorától. Az elkövetőt, Michael Lanket így hamarosan le is tartóztatták.

https://virusirto.hu/wp-content/uploads/2013/10/9626254_l.jpg

’”Lenyűgöző, hogy a közösségi média milyen hatékonyan tudta segíteni ezt a nyomozást! Szinte áthatott a közösségi érzés és a hit, amiért nagyon hálás vagyok”, áradozott Beki testvére.

Azonban a gyors eredmény ellenére a bűnüldöző szervek a közösségi média bűnözők elfogására történő felhasználásának lehetséges, nem kívánt következményeire figyelmeztetnek. 

„A gyanúsítottak családja és barátai is láthatják a bejegyzéseket, és figyelmeztethetik, hogy már keresik. A gyanúsított ilyenkor egyből menekülőre fogja, megpróbál elrejtőzni vagy megsemmisíteni a bizonyítékokat. Azt szeretnénk, ha az emberek először a rendőrséghez fordulnának!” – nyilatkozta Leon Calhoun, a Broken Arrow-i rendőrség szóvivője.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bűnöző elfogásához vezetett egy Facebook-poszt
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.